19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Yat Kiralama

Yat Kiralama Sezonu

bodrum yat kiralama

marmaris yat kiralama

fethiye yat kiralama

yat kiralama

tekne kiralama

yat kiralama tatili

tekne kiralama tatili

yat ve tekne kiralama
bodrumda tekne kiralama
göcekte tekne kiralama
fethiyede tekne kiralama
marmariste tekne kiralama
ege ve akdeniz kıyılarında tatil
ege ve akdeniz kıyıları mavi tur
mavi tur yat kiralama
mavi tur tekne kiralama
mavi tur yat tekne kiralama
mavi yolculuk
Yat kiralama sektöründe sezon uzadı
Yat kiralama sektöründe sezon uzadı

Turizm sezonunun en yoğun olduğu dönem olarak bilinen Temmuz ve Ağustos ayları geride kalsa da yat kiralama sezonu da korumalı tatil konseptiyle genişledi.

Turizm sezonunun en yoğun olduğu dönem olarak bilinen Temmuz ve Ağustos ayları geride kalsa da yat kiralama sezonu da korumalı tatil konseptiyle genişledi. Türkiye'nin önde gelen yat kiralama şirketlerinin temsilcileri, "Sezonun Kasım ortasına kadar sürmesini bekliyoruz" dedi.
 
Temmuz ve Ağustos geçti, turizm sezonunun zirvesi olarak adlandırıldı. Korumalı tatil konseptiyle genişleyen yat kiralama sektöründe Eylül ve Ekim aylarında rezervasyonlarda artış gözlendi.
 
Yetkililer bu konuda şunları söyledi: "Özellikle pandemi nedeniyle oluşan koşullardaki değişiklik nedeniyle yat kiralama sektöründe Eylül ve Ekim aylarında rezervasyonlarda artış görüyoruz. Eskiden alternatif turizm olarak bilinen tekneler, villalar ve kampçılığa karşı ilgi artıyor ve bu alternatifler popüler bir tatil konsepti haline geliyor ayrıca turizm sektöründeki payları artıyor. Eylül ve Ekim siparişlerimiz sırasıyla yüzde 119 arttı. Elverişli hava koşulları ve korunaklı tatil anlayışımız sayesinde sezonun Kasım ortasına kadar sürmesini bekliyoruz. "
 
ORMAN YANGINLARI SONRASI İLGİ NORMALE DÖNDÜ 
 
Türkiye'nin birçok yerinde çıkan yangınların ardından turizm faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden yetkililer, "Hepimizin başına bela olan yangınlardan sonra sınırlı sayıda misafirimiz dışında herhangi bir iptal talebi almadık. Bu gereksinimler 2021 sezonundaki satışlarımızın %1'i ile sınırlıydı. Yangınlar sırasında katılım ve rezervasyonlarda düşüş yaşasak da bu kötü afetler ardından katılım ve talebimiz normale döndü.
 
ÖZELLİKLE RUSYA VE UKRAYNA'DAN YÜKSEK TALEP
 
Kuzey ülkelerinden artan bir taleple karşı karşıya olduklarını kaydeden yetkililer, şunları söyledi:
 
"Son yıllarda özellikle Rusya ve Ukrayna'dan gelen rezervasyon taleplerinde ciddi bir artış görüyoruz. Yat kiralama pazarının 2021 yılında 600 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Günübirlik ve saatlik kiralama ve diğer denizcilik faaliyetlerini de hesaba katarsak, tüm deniz turizmi pazarının yılı yaklaşık 2 milyar dolarlık işlem hacmiyle kapatmasını bekliyoruz."
Whats App