19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

34. American Hospital The Bodrum Cup

34. American Hospital the Bodrum Cup ilk gün yarış etabı ile başladı

Bodrum cup haberleri

Bodrum Cup Sonuçları

Bodrum Cup'ı kim kazandı

Bodrum Cup ne zaman?

The Bodrum Cup ne demek?

34. Bodrum Cup 2022 Etapları

Hızır 1 teknesi

34. American Hospital The Bodrum Cup 2022 Sonuçları
Bodrum cup ne zaman bitiyor?
Bodrum cup hangi tarihler arasında?
Bodrum cup katılımcı tekneler?
Bodrum cup yarışları
34. American Hospital The Bodrum Cup Etapları
18 Ekim 2022 Salı: Bodrum - Çökertme Etabı
19 Ekim 2022 Çarşamba: Çökertme - Kisebükü Etabı
20 Ekim 2022 Perşembe: Kisebükü - Gümüşlük Etabı
21 Ekim 2022 Cuma: Gümüşlük - Bodrum Etabı
22 Ekim 2022 Cumartesi: Bodrum - Bodrum Etabı
2022 Bodrum Cup Yelkenli Yarışları
2022 Bodrum Cup Yelkenli Yarışları

Bu yıl Muğla’nın Bodrum ilçesinde 34'üncüsü organize edilen 'American Hospital The Bodrum Cup' yelkenli müsabakaları ilk gün yarışı olan Bodrum-Çökertme etabıyla 18 Ekim 2022 tarihinde başladı.

 

Bu yıl Muğla’nın Bodrum ilçesinde 34'üncüsü organize edilen 'American Hospital The Bodrum Cup' yelkenli müsabakaları Meto Gross Market sponsorluğundaki ilk gün yarışı olan Bodrum-Çökertme etabıyla 18 Ekim 2022 tarihinde başladı. Ortalama 70 yelkenli teknenin katılımı ile gerçekleşen ile gün etabında toplam 1.500 adet yelkenci yarışa katıldı. Yurtdışından yüksek oranda katılım olduğunu belirtilen The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, "Ege ve Akdeniz boyunca tüm yarışlar toplam 5 etaptan oluşuyor. Toplam 5 gün süresince ortalama 80 millik bir alanda yarışlar devam edecek. Bodrum Cup tam bir deniz şöleni" dedi.

34. American Hospital the Bodrum Cup ilk gün yarış etabı ile başladı

Türkiye deki yelkenli yatlar ve guletlerin kalbi Bodrum'da, 2022 yılında 34'üncüsü organize edilen “American Hospital The Bodrum Cup” yelken yarışlarının ilk etabı bugün başladı.  Başlangıç seremonisinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, çeşitli yarışçılar ve katılımcılar yer aldı. Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında 41 madencinin hayatını kaybetmesinden dolayı, yarış protokol üyeleri,  Karaada yakınlarında teknelerden denize çelenk bıraktı, akabinde saygı duruşunda bulunuldu. Sirenlerin çalmasının ardından 34'üncü The Bodrum Cup yelkenli yarışlarının Bodrum-Çökertme birinci gün etabı başlamış oldu. Bu etapta yarışa adet 70 tekne ve yaklaşık 1.500 yarışçı katıldı.

'Maviye Güç Katıyoruz'

Sürdürülebilir denizlerin ve mavinin öneminden bahseden The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, "Çok güzel bir Bodrum sabahında tekrardan beraberiz. 34'üncü yılımıza başlıyoruz, Bodrum Cup 34 yaşında. 70 katılımcı tekne, organizasyon ekipleri ve onların destek tekneleriyle beraber 100'den fazla muhteşem bir grup ile beraber yine Bodrum’dayız. Tüm Ege ve Akdeniz sahil boyunda gerçekleşen yarışımız toplam 5 etaptan oluşuyor. Dolu dolu 5 gün sürecek yarış boyunca 80 mili tamamlamış olacağız. Bodrum Cup klasik bir denizcilik festivali. Bu güne kadar hep şundan bahsettik. Ege ve Akdeniz sayesince on binlerce alile geçimini sağlıyor fakat bunun devam etmesi için bizim bu denizleri korumamız gerekiyor. Eğer biz maviyi koruyabilirsek bizden sonraki nesillerde bu zenginliklerden faydalanabilirler. Bu nedenle The Bodrum Cup ekibi olarak şunu söylemeye devam ediyoruz; maviyi koruyalım. The Bodrum Cup’ı tam 34 yıl boyunca yerli ve yabancı yarışçılar ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu yılda 17 adet yabancı bayraklı katılımcı teknemiz ve yüzün üzerinde yabancı konuğumuz var” diye iletti.

The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal ise "34'üncü The Bodrum Cup'ın bugün başlangıç  günü, Bodrum Karaada önünden startı vereceğiz. Bu yıl bizim için çok önemli bir yıl, pandeminin ardından önemli sayıda yarışmacıların katılım gösterdiği bir yılı yaşıyoruz. Bu vesile ile yüksek sayıda bir filo ekibi ve yarışmacılar ile 34. The Bodrum Cup’ın bugün başlangıcını yapıyoruz. Dün akşam tüm katılımcılar ile birlikteydik. Bütün hepsi çok heyecanlı, bunun yanında yabancı katılımcılardaki artış hızlandı. Şu an itibarı ile yaklaşık 1.500 yarışmacı denize açılmış durumda” dedi.

2021 yılında düzenlenen 33. the Bodrum Cup haberleri ile ilgili yazımıda geçen seneki yarış bilgileri mevcuttur.

Bodrum Cup ne zaman?

34. American Hospital The Bodrum Cup Yelken Yarışları, 18-22 Ekim tarihlerinde Bodrum’da  yarımada etrafında farklı etaplar halinde düzenlenecek ve 22 Ekim 2022 tarihinde Saat 19:30’da İçmeler'deki Ağanlar tersanesinde yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

The Bodrum Cup ne demek?

Era Bodrum Yelken Kulübü'nün ilk kez organize ettiği, deniz tutkunlarına ve profesyonel tekne ile uğraşan insanlara yelkenciliği öğretip sevdirmek üzere 1989 yılında düzenlediği bir organizasyondur. Bodrum Cup o günden bu yana aralıksız bir şekilde, tüm deniz severlerin çabaları ile birlikte bugüne kadar gelmiştir.

34. Bodrum Cup 2022 Etapları

18 Ekim 2022 Salı: Bodrum - Çökertme Etabı

19 Ekim 2022 Çarşamba: Çökertme - Kisebükü Etabı

20 Ekim 2022 Perşembe: Kisebükü - Gümüşlük Etabı

21 Ekim 2022 Cuma: Gümüşlük - Bodrum Etabı

22 Ekim 2022 Cumartesi: Bodrum - Bodrum Etabı

The Bodrum Cup'ta Beklenmeyen Bir Kayıp!..

Bodrum’da gerçekleşen American Hospital The Bodrum Cup'ta yarışmacı olduğu teknede durumu kötüleşen Dr. Nihan Eren, tekne personelinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Dr. Nihan Eren'in ani vefatı arkadaşlarını ve yarışmacıları üzüntüye boğdu.

Bugün Çökertme- Kissebükü etabı tamamlanan The Bodrum Cup'ta yarışçılar akşam üstü Kissebükü Koyu'na ulaştı. Cruiser sınıfında yarışa katılan Cape Horn isimli teknede yarışmacı olan Dr. Nihan Eren, akşam 21.15 civarında fenalaştı. Tekne personelinin yardım çağrısı’nın ardından filoya ulaşan Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri, 4 dakika içerisinde tekneye ulaşarak Nihan hanıma müdahale ettiler. Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine ait deniz ambulansına transfer edilen Eren'e sağlık bakanlığı personeli olay yerinde gerekli müdahaleleri yaparak Bodrum limanına getirdi. Amerikan Hastanesi’ne sevk edilen Dr. Nihan Eren, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Dr. Nihan Eren Milas-Bodrum Havaalanındaki Port Clinic'te havalimanı hekimi olarak görev yapıyordu ve yarışta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını kaybettiği tahmin ediliyor.

Yarışma programında yarın By The Sea etabında, 22,8 millik Kissebükü-Gümüşlük rotası tamamlanacak. 21 Ekim'de de Gümüşlük'ten 14,8 millik Çağdaş Holding etabı için hareket edilecek ve bu etap, Bodrum'da tamamlanacak. Festivalin son yarışı Anadolu Sigorta etabı olacak ve bu etap 22 Ekim'de Bodrum-Bodrum rotasında yapılacak.  

Yarışma, son gün etabının ardından Ağanlar Tersanesi'nde ödül töreni ve Athena grubunun vereceği konser ile tamamlanacak.

Hızır-1 Tirhandil
 
Bodrum Cup'ta Şampiyon Değişmedi
 
34. American Hospital The Bodrum Cup’ta son etap tamamlandı. Müsabakalar ardından sonunda genel klasmanda Hızır-1 tirhandili birinciliği elde etti. Yarışlar sonunda“Hızır 1” teknesi, genel klasmanda birinciliği elde etti. Geçen yıl ve daha önceki yıl da genel klasmanda şampiyon olan “Hızır 1”, 3’üncü şampiyonluğunu elde edip regatta bayrağını ömür boyu taşımak için hak kazandı.

34. American Hospital The Bodrum Cup 20202 Sonuçları

Bodrum Cup Genel Kalasman Sonuçlarına göre; 10 numaralı HIZIR 1 teknesi birinci, 1 numaralı BODRUM (STS) teknesi ikinci, 2 numaralı GARA POŞET teknesi üçüncü oldu. 

Bunun haricinde; 76 numaralı TAKE IT EASIER teknkesi dördüncü, 88 numaralı JASMIN 1 teknesi beşinci, 7 numaralı SAYMUR 1 teknesi altıncı, 3 numaralı BASTARDA teknesi yedinci, 73 numaralı METRO GRANDİ teknesi sekizinci, 36 numaralı GARGANTUA teknesi dokuzuncu, 48 numaralı USTA K teknesi onuncu sıraya yerleşti. 

 

Whats App