19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Dünya’nın En Pahalı Yatı Kaç Lira?

2022 Dünya’nın En Pahalı 10 Yatı

History Supreme

Eclipse

Streets Of Monaco

Azzam

Motor Yat A+

Motor Yat A

Dubai

Radiant
Al Said
Serene
dünyanın en pahalı yatı
dünyanın en pahalı yatı kimin
dünyanın en pahalı yatı kaç TL?
dünyanın en pahalı 2. yatı
dünyanın en pahalı yatları
History supreme sahibi kim?
Eclipse sahibi kim?
Streets Of Monaco sahibi kim?
Dünya’nın En Pahalı 10 Yatı (2022 Listesi)
Dünya’nın En Pahalı 10 Yatı (2022 Listesi)

2022 yılında Dünyanın en pahalı 10 yatı listesine bir göz atalım.

Dünya’nın En Pahalı 10 Yatı

Yatlar, özellikle deniz tutkunlarına hitap eden, özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmez araçlarıdır. Hayatı daha da güzel hale getiren bu güzel araçlar için her bütçeye uygun bulmak mümkündür diyebiliriz. Ancak bu yazımızda biraz lükse kaçalım ve 2022 yılında Dünyanın en pahalı 10 yatı listesine bir göz atalım. Ayrıca, 2021’de Dünyanın en Büyük 10 Yatı isimli yazımızda da aşağıdaki yatlardan bazılarının ismi geçmektedir.

Dünya’nın En Pahalı Yatı Kaç Lira?

Lüks yatlar, sağladıkları imkânlar ile doğru orantılı olarak yüksek fiyatlardan satışa sunuluyor. Peki, dünyanın en pahalı yatı kaç lira?

Şu an dünyanın en pahalı yatı olarak bilinen History Supreme 4,8 milyar dolarlık bir değere sahip. Fiyatı dudak uçuklatsa da özelliklerini duyanlar kesinlikle buna değeceğini düşünüyor.

1)     History Supreme (4,8 milyar dolar)

History Supreme

Hayatınızda görebileceğiniz en mükemmel ve eksiksiz yatı görmeye hazır mısınız? Öyleyse hazırlanın, History Supreme ile tanışma vakti!  Teknenin bu kadar pahalı olmasının en büyük sebebi iç ve dış malzemelerinde altın ve benzeri değerli madenlerin kullanılması. Mükemmel tasarıma sahip olduğunu söyleyebileceğimiz teknenin ebeveyn banyosunda duvara gömülü gerçek bir göktaşı bulunuyor. Son derece gösterişli olan bu tekne dünyanın en pahalı yatı olarak isimlendiriliyor.

History Supreme, hiçbir zaman büyük bir limanda görülmedi ve söylentiler, yatın gerçek olmayabileceğini ve bunun yerine sadece bir tanıtım gösterisi olabileceğini öne sürüyor. Malezya'nın en zengin adamı Robert Kuok'a ait olduğu ve İngiltere'de Stuart Hughes tarafından tasarlandığı bildirilen yat, yalnızca 30 metre uzunluğunda. Değerinin, gerçek Tyrannosaurus Rex kemiklerinden yapılmış bir heykel, 18,5 karatlık bir elmasla gömülü bir likör şişesi ve bir duvarı göktaşından ve diğeri 24 ayar altın Aquavista Panoramik Duvar Akvaryumundan yapılmış olan bir birincil yatak odası da dahil olmak üzere, lüks kaplamalarından kaynaklandığı söyleniyor.

Stuart Hughes süperyat History Supreme'i, Forbes'un 12 milyar dolarlık net değere sahip Shangri-La Hotel and Resorts şirketinin kurucusu Robert Kuok olduğundan şüphelendiği gizemli Malezyalı milyarder için yarattı. Süper yata bir göktaşı kaya heykeli ve bir Tyrannosaurus rex iskelet heykeli vardır. Master kabin 68 kiloluk 24 ayar altın Aquavista Panoramik Duvar Akvaryum ile süslenmiştir.

Teknenin içerisnde, tek başına 45 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen 18.5 karatlık nadir bir elmas sergileniyor. Son olarak, dünyanın en pahalı yatı olan History Supreme'deki sayısız cömert olanak arasında, 500 kesme pırlanta kaplı bir iPhone var. Konuklar, ana sayfa düğmesini 7,4 veya 8 karat ağırlığındaki iki elmastan biriyle özelleştirebilir.

2)     Eclipse (1,5 milyar dolar)

Eclipse

En pahalı ikinci yat olmasına ek olarak, bu 533 fitlik dünyanın ikinci en büyük özel yatı olduğu düşünülüyor. Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait olan geminin Türkiye'de bulunduğu ve İngiltere'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları kapsamında el konulabileceği iddia edildi. Ayrıca Dünyanın En Büyük Üçüncü Süper Yatı Eclipse mahremiyet konusunda son derece rahat edilebilecek bir tekne.

Terry Disdale tarafından tasarlanan ve Blohm + Voss tarafından inşa edilen Eclipse, dışarıdan fotoğraf çekilmesine engel olan özel bir kalkana sahip ve aynı zamanda teknede davetsiz misafirleri tespit eden bir güvenlik sistemi de mevcut. Aynı zamanda teknede füze savunma sistemi ve kurşungeçirmez pencereler bulunmaktadır. Bu lüks yat toplamda 24 misafir kamarası, iki adet helikopter pisti ve bir adet mini denizaltına sahiptir. Bu güzel özellikleri için ise 70 kişilik bir mürettebata ihtiyaç duyulmaktadır. Son olarak teknede iki adet yüzme havuzu, birden fazla jakuzi, bir disko salonu, üç fırlatma teknesi, iki helikopter pisti ve 50 metre derinliğe kadar dalabilen bir mini denizaltı mevcuttur.

3)     Streets Of Monaco (1 milyar dolar)

Streets of Monaco

Monaco hayranları buraya! Bu güzel şehrin mükemmel bir kopyasını Akdeniz sularında görmek ister misiniz? Öyleyse 1.1 milyar dolarlık Streets of Monaco tüm ihtişamıyla sizleri bekliyor. Burada kendinizi Monaco’nun en lüks otelinde hissetmeniz için her şey düşünülmüş durumda. Her şey düşünülerek tasarlanmış bu yatta harika vakit geçirebilirsiniz!

Son zamanlarda, bu dünya dışı yat konseptleriyle tanınan bir tekne tasarım firması olan Yacht Island Design, bu Fransız cennetinin lüks cazibesinden ilham alan yeni bir proje üstlendi ve bugün piyasada buna benzer başka bir fikir yok.

The Streets of Monaco, bu sevilen Fransız eyaletinin tüm olanaklarına sahip, tek bir üst gemiye sarılmış 150 metre uzunluğunda bir süper yat konseptidir. İnşa edildiğinde, denizde konforlu bir şekilde 15 mil hızla seyrederken, teknedeki herkes için birinci sınıf ve kişiselleştirilmiş bir hizmet deneyimi sağlamak üzere 16 kişiye kadar misafir ve 70 kişilik bir mürettebatı barındırabilir. Ancak bu tekne tasarımını diğerlerinden ayıran şey, yalnızca Akdeniz tarzı ön cephesi veya etkileyici boyutu değil. The Streets of Monaco, tam da adından da anlaşılacağı gibi Monako'nun tüm konforunu ve güzelliğini, yerleşik bir kumarhane, yarış pisti ve şehrin ikonik çevresini taklit eden stilize edilmiş iç mekanları sunacak.

4)     Azzam (600 milyon dolar)

Azzam

Üreticisi tarafından yapılması en karmaşık yat olarak nitelendirilen Azzam ile tanışmaya hazır mısınız? Abu Dabi emiri Halife bin Zayid El Nahyan’a ait olan bu yat yalnızca pahalılığı ile dikkat çekmiyor aynı zamanda 180 metre uzunluğundaki Azzam dünyanın en büyük yatı olarak da karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra hızıyla da dillerden düşmeyen Azzam’ın iç dizaynı ise pek bilinmiyor.

Bu 590 metrelik geminin şu anda dünyanın en büyük özel yatlarından biri olduğu ve saatte 35 mil azami hızıyla en hızlılarından biri olduğu düşünülüyor. Bu muazzam ölçeğe ve hıza ulaşmak için, bir çift gaz türbini ve iki stratosferik güçlü dizel motor gerektirdi, bu da onu inşa etmeyi çok zorlaştırdı. BAE kraliyet ailesinin bir üyesi olan Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan'a ait olduğu bildiriliyor. Dışı Nauta Yacht ve içi Fransız dekoratör Cristophe Leoni'ye ait olan bu yat, Almanya'da Lürssen tarafından da inşa edildi. Gemi, 19. yüzyılın başlarından kalma imparatorluk tarzı kaplama mobilyalarının yanı sıra tamamen kurşun geçirmez birincil süit ve yüksek teknoloji füze caydırıcılık yetenekleri dahil son teknoloji güvenlik sistemleriyle diğerlerinden ayrılıyor.

180 metrelik yat, 2013'ten beri en büyük özel yat unvanını elinde tutuyor. Alman tersanesi Lürssen Yachts, teknolojik olarak gelişmiş bir yüzen sanat eseri yarattı. Bu tekne o kadar dengeli ki, son hızda bile iç kısımdaki avize kıpırdamadan kalıyor.

5)     Motor Yat A+ (eski ismi Topaz) (527 milyon dolar)

Motor Yat A+

A+ yatı, dünyanın en büyük süper yatlarından biridir. 2012 yılında Topaz ismi ile Lurssen tersanesinde inşa edildi. Teknenin tasarımcısı Tim Heywood’dur. Teknenin toplam 26 adet kamarasında 52 misafir ağırladığı biliniyor. Ayrıca teknede 79 kişilik mürettebat ve personeli söyleniyor. Teknenin ana makinaları Wärtsilä Dizel Elektrik motorları tarafından sağlanmaktadr. Bu da yata 19 deniz mili azami hız sağlıyor. Seyir hızı 12 deniz milidir. Teknenin brüt tonajı 12.532 ton.

Herhangi bir satış bildirilmemesine rağmen Mayıs 2019'da Topaz, Motor Yat A+ olarak adlandırıldı. Medyadaki haberlere göre, bu devasa gemi, tahmini kişisel net değeri 4,9 milyar dolar olan Şeyh Mansour Bin Zayed Al Nahyan'a ait. Şeyh Mansour, Manchester City F.C.'nin sahibi olan ADUG yatırım şirketinin de sahibidir. Ayrıca Şeyh Mansour'un Lurssen'de daha büyük bir yat inşa ettiğini duyduk. Duyumlara Sassi Projesi olarak adlandırılan yeni projenin Eylül 2018'de, bir kuru havuz yangınında tamir edilemeyecek şekilde hasar gördüğü biliniyor. Ayrıca yatın sahibi Şeyh Mansour bin Zayed al Nahyan, Lurssen tersanesinde “Project Blue” olarak bilinen yeni ve daha büyük bir yat inşa ediyor.

6)     Motor Yat A (440 milyon dolar)

Motor Yat A

Bu çok etkileyici görünen 119 metrelik süper yat, Blohm + Voss tersanesi tarafından inşa edildi ve 2008'de denize indirildi. Rus milyarder iş adamı ve hayırsever Andrey Melnichenko'ya ait olduğu düşünülüyor. Motor Yat A, 14 misafir ve 42 mürettebat üyesini ağırlayabilir ve yaklaşık 390 fit uzunluğundadır. 2.500 metrekarelik bir ana yatak odası, bir disko, bir helikopter askısı, 9 metrelik ayrı bir sürat teknesi ve cam tabanlı bir yüzme havuzuna sahiptir.

7)     Dubai (440 milyon dolar)

Yat Dubai

Dubai Emiri Şeyh Muhammed Raşid el-Maaktum’a ait olan162 metre uzunluğundaki bu yatın ihtişamı adından bile belli oluyor. Ayrıca sahibinin iç dizayna çok fazla katkısı olduğu da biliniyor. Her tarafında jakuzi olan yatın yüzme havuzu da özel çinilerle donatılmış bir şaheser. Yatın en göz alıcı özelliklerinden biri de camdan yapılmış ve sürekli renk değiştiren merdivenleridir.

8)     Radiant (320 milyon dolar)

Radiant

2009 yılında Lürssen tarafından inşa edilen Radiant, Emirlik Milyarderi Abdulla Al Futtaim'e ait. Süper yat yaklaşık 110 metre uzunluğunda, yaklaşık 5027 gros ton ağırlığında ve 20 misafir ve 44 mürettebat üyesini barındırıyor. Birden fazla yüzme havuzu, helikopter pisti, masaj odası, yüzme platformu, sinema salonu, spor salonu ve jakuzi ile birlikte gelir. Radiant ayrıca kendisini korsan saldırılarına karşı korumak için oldukça güçlü bir tazyikli su ile donatılmıştır!

9)     Al Said (300 milyon dolar)

Al Said

Umman kralına ait olan bu yat2007-2008 yılları arasında inşa edilmiştir. Ancak yatın özelliklerine dair bilgiler sınırlıdır. 70 kişilik bir orkestranın sığabileceği kadar geniş bir konser alanına sahip olduğu bilinmekle beraber yat ile ilgili çok fazla bilgiye ulaşmak ne yazık ki mümkün değil.

10)  Serene (300 milyon dolar)

Serene

Dünyanın en pahalı onuncu yatı 134metre uzunluğundaki Serene'dir. Fincantieri tarafından 2011 yılında Rus milyarder Yuri Scheffler için inşa edilen Serene, mega zenginlerin en sevdiği kiralık yatlardan biri oldu ve bildirildiğine göre Bill Gates gibi ünlülere kiralanması haftada yaklaşık 1 milyon dolara mal oluyor! 2015 yılında Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman tarafından satın alındı ve yaklaşık 24 misafir ve 52 mürettebat üyesi barındırıyor. Birden fazla yüzme havuzu, iki helikopter pisti, bir denizaltı ve harika bir su altı izleme odası ile birlikte geliyor!

Özet

2022 yılında dünyanın en pahalı 10 yatı listemizi umarız beğenirsiniz. Yılda birkaç ayını bu kötü çocuklardan biriyle dünyayı dolaşarak geçirmek ne kadar havalı olurdu!

İşte dünyanın en pahalı 10 yatının kısa bir özeti!

1-     History Supreme – $4.8 Milyar

2-     Eclipse – $1.5 Milyar

3-     Streets of Monaco – $1 Milyar

4-     Azzam – $600 Milyon

5-     Motor Yat A+ (eski ismi Topaz) – $527 Milyon

6-     Motor Yat A – $440 Milyon

7-     Dubai – $440 Milyon

8-     Radiant – $320 Milyon

9-     Al Said – $300 Milyon

10-   Serene – $300 Milyon

Whats App