19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Yat Kiralama Nasıl Yapılır?

yat kiralama danışmanı

Tekne Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

İstanbul’da Yat Kiralama Ne Kadar?

İstanbul yat kiralama ücretleri
Kaptansız Tekne Nasıl Kiralanır?
Yat Kiralama Süreci Nasıl İlerler?
Yat Kiralama Süreci Nasıl İlerler?

Yat kiralamak pek çok kişinin hayalleri arasında. Ama sürecin nasıl ilerlediğini neredeyse kimse bilmiyor.

Yat kiralamak pek çok kişinin hayalleri arasında. Ama sürecin nasıl ilerlediğini neredeyse kimse bilmiyor. Masmavi sulara kendinizi atıp haftalık, günlük ya da saatlik olarak bir teknede huzur dolu seyahat etmek istiyorsanız önce yat kiralama süreci nasıl ilerler bilmeniz gerekir.

Bir yat kiralamadan önce, nasıl bir tatil ya da nasıl bir organizasyon istediğinize karar vermeniz gerekir. Eğer planınız netleşirse kendinize uygun bir yat bulmanız da o oranda kolaylaşacaktır. Yapacağınız plan netleştiyse sıra tekne bulmakta!

Yat kiralama adına açılmış pek çok site var. Bu siteler aynı zamanda ilanlarında yatların detaylı fotoğraflarını ve bilgilerini de paylaşıyor. Buralardan yatları inceleyerek kendi ihtiyacınıza karşılık verecek yatı seçebilirsiniz. Yat kiralama sitelerinde genel olarak yatların kiralama bedelleri yazmaz telefonla görüşüp fiyat alabilirsiniz, eğer imkan varsa seçeceğiniz yatı yerinde görmek en mantıklı tercih olacaktır.

Kiralama için rezervasyon yaptığınız zaman genel olarak ücretin yarısı kadar kaparo vermeniz gerekiyor.

Yat kiralama için hizmet bedelini arttıran faktörler ise şöyledir:

·       Bir kaptan size eşlik edecek mi?

·       Yat içinde organizasyon yapılacak mı?

·       Müzik ve süsleme isteniyor mu?

·       Yemek dâhil olacak mı?

·       Kaç kişi olacak?

·       Kaç gün kiralanacak?

Yat Kiralama Nasıl Yapılır?

Deniz tutkunların en merak ettiği soruların başında yat kiralama nasıl yapılır? Sorusu geliyor. Hepimiz hayatımızın bir yerinde yat kiralamayı düşünmüşüzdür. Peki, bu hayalini gerçekleştirebilecekler için süreç nasıl ilerliyor? Yat kiralama nasıl yapılır?

Yat kiralamak için yapılması gereken en mantıklı kesinlikle bir yat kiralama danışmanı ile görüşmektir. Daha sonrasında süreç şu şekilde ilerlemektedir:

·       İnternet aracılığı ile en güvenilir yat kiralama şirketlerine erişim sağlamalısınız. Şirketlerin web sitelerini dikkatli bir şekilde tüm detaylarıyla incelemelisiniz, yat kiralama prosedürlerine bakın, her şeyin yasal olup olmadığna göz atın.

·       Yat kiralama şirketlerinin web sitelerinde kiraladıkları yatların tanıtımları yapılır. Bu yatlar arasından size en uygun ve ihtiyacınıza cevap verecek yatları seçin. Bunu yaparken tatil planınız için istediklerinizi ve belirlediğiniz kriterleri mutlaka göz önünde bulundurun.

·       Yat kiralama şirketleri arasında ayırabileceğiniz bütçeye uyumlu ücreti veren firmaları belirlemek için fiyat karşılaştırması yapın. Sitelerin online rezervasyona özel yaptıkları indirimli fiyatlardan yararlanmayı unutmayın.

·       Şirketlerin sizinle yaptıkları yat kiralama sözleşmelerini inceleyin. Her maddesini detaylı bir şekilde okuyun. Merak ettiklerinizi müşteri temsilcilerine sorun.

Tekne Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tekne kiralamak, özellikle sahil bölgesinde yaşamayanlar için çok sık yapılabilen bir eylem değil. Tatilden tatile yapılan bu eylem için, her şeyi doğru yaptığınızdan emin olarak mükemmel bir tatil geçirmeniz mümkün. İhtiyacınıza yönelik tekneyi kiraladığınızdan emin olmak istiyorsanız şu kriterlerin söz konusu teknede olup olmadığının cevabını kendinize göre vermelisiniz.

1)     Kiralama Tipi: Tatile mi yapacaksınız yoksa bir kurumsal etkinlik mi düzenleyeceksiniz? 

Planınız tatil yapmaksa ne tür bir tatil planlıyorsunuz? Spor, keşif, rahatlama ve sağlık ya da hepsinin bir arada olduğu bir karışım? Eğer kurumsal bir etkinlik planlıyorsanız toplantı yapmak için sınırlı sayıda yönetici mi, yoksa çok sayıda misafirin katılacağı bir konferans mı?

2)     Yat Tipi: Büyük ve lüks bir yelkenli ile tatil yapmayı mı planlıyorsunuz yoksa bir aile guleti sizin için yeterli mi? Yat yalnızca yelken mi olsun, yoksa yalnızca motor mu? Hızlı bir yat mı olmalı? Ultra modern bir yat mı yoksa geleneksel bir yat mı istiyorsunuz?

3)     Lokasyon ve Hedef: Üç denizden, Akdeniz, Ege ve Adriyatik arasından seçim yaparak, hangi limanları gezmek istiyorsunuz? Tatilinize hangi kıyıdan başlayıp hangi kıyıda bitirmek istiyorsunuz? Limandan limana dolaşmak mı yoksa yalnızca bir ya da iki noktayı mı ziyaret etmek istersiniz?

4)     Misafir Sayısı: Planladığınız tatil kaç kişilik? Ziyaretçileriniz olacak mı?

5)     İlave Talepler: Yapacağınız etkinlikler için özel spor ekipmanlarına ihtiyaç duyacak mısınız? Ne çeşit yemekler yemek istersiniz? Seçeceğiniz yatın kendi profesyonel şefi bulunduğundan ve ihtiyaç halinde lazım olan her şeyi sağlamaya hazır bulunduğundan emin olun. Hangi içecekleri ya da sporcu takviyelerine ihtiyaç duyacaksınız? Su sporları yapmayı düşünüyor musunuz? Farklı bir elektronik alet size lazım olacak mı? Temel olarak, herhangi bir şey isteyebilirsiniz, yalnızca yat kiralama esnasında doğru soruları sorduğunuzdan emin olun.

6)     Rezervasyon zamanı: Yat kiralamak için sözleşmenizi ne kadar erken bir tarihte yapabilirsiniz? Programınızın altı ay öncesinde yapmanız mümkün mü ya da yalnızca bir ay kala mı yapabilirsiniz? Rezervasyonunuzu, en erken ne zaman ve ne kadar bir süre için yaptırmayı planlıyorsunuz? Erken rezervasyon indirimlerinden yararlanacak mısınız?

7)     Bütçe: Tatil yapmak adına ayırdığınız büyük miktarlarda bir nakit kaynağınız bulunmuyorsa, göz önüne almanız gereken son faktör budur, bu tatil için bütçeniz ne kadar?  Bu, aramanızı belirli fiyat aralıklarında ki yat türlerine odaklayacaktır.

İstanbul’da Yat Kiralama Ne Kadar?

İstanbul’un kalabalığından ve yoğunluğundan kaçmak isteyen İstanbul sakinleri çözümü tatillerde yat kiralamak da ve biraz şehirden uzaklaşmakta buluyor. Boğazda Yat kiralama sayesinde sessiz ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyen İstanbul sakinlerinin ise tek bir sorusu var: İstanbul’da yat kiralama ne kadar?

İstanbul’da yat kiralamak istiyorsanız fiyatlar 2000 TL’den başlıyor. Saatliği 2000 TL’den başlayan yat kiralama hizmeti için günlük fiyatlar ise 14000 TL’den başlıyor. Fiyatı etkileyen faktörler ise şu şekilde:

·       Yat kiralama süresi

·       Yatın iç donanımları

·       Yatın kaldırabileceği misafir sayısı

·       Yat ile gidilecek rota

·       İlave hizmetler

Tüm bu faktörler İstanbul yat kiralama ücretleri için ortalama fiyatı belirler. Bu faktörlere bağlı olarak yat kiralama fiyatları artar ya da azalır.

Kaptansız Tekne Nasıl Kiralanır?

Yat, kullanmak için özel bir ehliyet ve bilgi isteyen bir araç olduğu için yat kiralama şirketleri, kiraladıkları yatları kaptan ve mürettebat dâhil olacak şekilde kiralar. Ancak bu zorunlu değildir. Eğer yat kullanmak için yeterli donanımız varsa ve bunu resmi evraklar ile beyan edebiliyorsanız kaptan ve mürettebat olmadan da yat kiralamanız mümkündür. Yat kiralama ücretlerine kaptan ve mürettebat hizmeti de dahil olduğu için eğer kendiniz kullanacaksanız fiyatlarda indirim talep edebilirsiniz.

Whats App