19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

En büyük yatlar

En büyük süper yatlar

En pahalı yatlar

En lüks yatlar

En geniş yatlar

En büyük yatların listesi

En geniş yatların listesi

En pahalı yatların listesi

En lüks yatların listesi

AZZAM
FULK AL SALAMAH
ECLIPSE
DUBAI
DILBAR
AL SAID
TOPAZ
A +
PRINCE ABDULAZIZ
EL MAHROUSA
YELKENLİ YAT A
2021'de Dünyanın En Büyük 10 Yatı
2021'de Dünyanın En Büyük 10 Yatı

2021 Yılında Dünyanın En Büyük Süper Yatları Sergileniyor

Rekor kırmak eğlenceli. Özellikle dünyanın en yüksek, en geniş, en uzun ve en büyük süper yatlarını inşa etmek söz konusu olduğunda. Gemi inşası söz konusu olduğunda, bu üstünlüklerin her birinin teknik olarak kendi türü vardır. Bu listenin iki numarası teknik olarak ilkinden daha küçük ve daha uzun. Ve bu listedeki yatlardan biri gezegendeki hem en eski hem de en büyüğüdür. Kafa karıştırıcı olabilir, ancak dünya rekoru kırmak isteyen insanlar için tekne yaparken bu önemlidir.

Bir süper yat gördüğünü düşünebiliyor musun? Yerinizi yeniden düşünün. 2021 yılı için dünyanın en büyük on yatı aşağıda listelenmiştir. Bu kadar yükseğe çıktıklarında bir yolcu gemisi ile bir süperyat arasındaki farkı söylemek zor. Aşağıda görebileceğiniz gibi, Alman Lürssen tersanesi en büyük 10 yatın çoğunu üretti ve listeye hakim oldu. Ayrıca Dünyanın En Pahalı 10 Yatı 2022 Listesi ni merak ediyorsanız, bu linkten güncel listeyi takip edebilirsiniz.

10. YELKENLİ YAT A | 142 Mt. (468 Feet) 2017 yılında Nobiskrug tarafından inşa edilmiştir.

YACHT A

Gelecekte SAILING YACHT A, dünyanın ilk özel yelkenli motorlu yatı olacak. Nobiskrug, 2017 yılında 468 fit yükseklikte tasarladı. Su altı gözlem podu, hibrit dizel-elektrikli tahrik sistemi ve son teknoloji navigasyon gibi özelliklere sahip son teknoloji bir süper yat.

Lüks yelkenli yatın üç direği, dünyanın en büyük ve en ağır yüklü bağımsız duran kompozit yapılardır. Neredeyse görünmez pencereler, bu yata fütüristik bir görünüm verirken, bir sır olarak kalan iç mekana hiçbir bakış sağlamaz. Rus milyarder Andrey Melnichenko, SAILING YACHT A'nın sahibidir.

9. EL MAHROUSA | 145 Mt. (478 feet) 1865'te Samuda Kardeşler tarafından inşa edilmiştir.

EL MAHROUSA

1865 yılında inşa edilen 478 feet bir Samuda Brothers yatı olan EL MAHROUSA, tarih ve rekorlarda ilk sıralarda yer alır. Bu yat, Mısır'ın Osmanlı valisi için tasarlandı ve 1869'da Süveyş Kanalı'nın açılışında da boy gösterdi.

Zorunlu olarak, 1905'te çarklı motorların türbin tahrikli pervanelerle değiştirilmesi de dahil olmak üzere yıllar içinde birkaç güncelleme yaptı. 1912'de bir telgraf da yapıldı. 1872'de EL MAHROUSA 40 fit ve yine 1905'te 17 fit uzatıldı. Yat aslında Mısır Donanması'nın bakımında ve zaman zaman Başkanlık Yatı olarak kullanılıyor. Dünyanın en eski çalışan süperyatı ve en yüksek dokuzuncu süperyatıdır.

8. PRINCE ABDULAZIZ | 147 Mt. (482 Feet) 1984 yılında Helsingor Vaerft tarafından inşa edilmiştir.

PRINCE ABDULAZIZ

147 metrelik PRINCE ABDULAZIZ motor yat, Helsingor Vaerft tarafından tasarlandı ve 1984 yılında teslim edildi. Uzun yıllar boyu ve yüksekliği bakımından dünyanın en büyük yatıydı. Suudi kraliyet ailesinin kraliyet yatlarından biridir ve aslen Kral Fahd'a aittir. Son David Nightingale Hicks tarafından tasarlanmış olmasına rağmen, iç mekanın fotoğrafı yok. Fakat TITANIC kadar lüks olabileceğini biliyoruz.

7. A + | 147 Mt (482 Feet) 2012 yılında Lürssen tarafından inşa edilmiştir.

A +

A + (eski adıyla TOPAZ), 147 metre uzunluğunda dünyanın yedinci en büyük yatıdır. A +, 12.532 GT brüt tonajı ile hacim olarak dünyanın en büyük süperyatlarından biridir. Manchester City Futbol Kulübü ve Emirlik monarşisinin sahibi Şeyh Mansour Bin Zayed Al Nahyan'ın, 2012'den itibaren bu Lürssen süperyatına sahip olduğu söyleniyor.

Bu sekiz katlı yatta iki helikopter pisti, bir spa, iki jakuzi, bir sinema ve bir toplantı merkezi bulunmaktadır. Terence Disdale tasarımı iç mekan hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, A + 26 kabinde 62 yolcunun yanı sıra 79 mürettebat üyesini kaldırabilir.

6. AL SAID | 155 Mt (508 Feet) 2007'de Lürrsen tarafından inşa edilmiştir.

AL SAID

AL SAID, 508 fit uzunluğunda dünyanın altıncı en büyük mega yatıdır. 2007 yılında Lürssen tarafından imalatı başlatıldı ve klasik bir yolcu gemisi gibi görünecek şekilde tasarlandı. Gemi en geniş noktasında yaklaşık 79 fit uzunluğundadır. Umman Sultanı tarafından işletilmektedir ve 70 yolcu kapasitesine ve 154 eğitimli mürettebata sahiptir. Geminin altı güvertesi ve 50 kişilik bir orkestrayı barındırabilecek bir konser salonu var.

5. DILBAR | 156 Mt (511 Feet) 2016 yılında Lürrsen tarafından inşa edilmiştir.

DILBAR

Lürssen, 156 metrelik DILBAR süperyatını 2016 yılında piyasaya sürdü. Espen Øino, yumuşak fildişi gövdeli klasik bir profile sahip olan dış cephesini modelledi. Winch Design'ın iç mekanını benzersiz ve özel lüks kumaşlarla döşediği söyleniyor, ancak başka hiçbir ayrıntı veya fotoğraf yayınlanmadı.

DILBAR, Lürssen'e göre 15.917 ton deplasman ve 156 metre uzunluğuyla şimdiye kadar yapılmış en karmaşık ve zorlu yatlardan biridir. Özellikleri arasında 25 metrelik bir yüzme havuzu (bir yatta yapılmış en büyüğü) ve iki helikopter pisti bulunmaktadır. Rusya'nın en zengin vatandaşlarından Alisher Usmanov bu mega yatın sahibidir.

4. DUBAI | 162 Mt (532 Feet) 2006 yılında Platinum Yachts tarafından inşa edilmiştir.

DUBAI

Doğrusal olmayan bir yapım geçmişine sahip 161 metrelik bir yat olan DUBAI için yer açın. Blohm + Voss ve Lürssen, 1998 yılında bu süper yatın tasarımında işbirliği yaptılar. Ancak, bir iskelet üst yapısı nedeniyle teklif askıya alındı.

Gövde Dubai hükümetine satıldı ve proje Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum (Dubai hükümdarı) ve Platinum Yachts liderliğinde yeniden başlatıldı. Yat 2006 yılında tamamlandı. Yedi güverte, helikopter pisti, denizaltı garajı, gece kulübü, tiyatro ve 70 fit genişliğindeki atriyum, öne çıkan özelliklerden sadece birkaçı. DUBAI 24 kişilik kapasiteye sahiptir.

3. ECLIPSE | 162 Mt (531 Feet) Blohm + Voss tarafından 2010 yılında inşa edilmiştir.

ECLIPSE

ECLIPSE, 2010 yılında Alman tersanesi Blohm + Voss'tan ayrıldığında dünyanın en büyük süperyatıydı. Şu anda 162 metre uzunluğunda ve birkaç sıra aşağı itilmiş durumda. Rus bir işadamı olan Roman Abramovich bu yatın sahibi. ECLIPSE'nin 18 kamarası vardır ve toplam 36 kişi alabilmektedir.

Yatta 16 metre uzunluğundaki en büyük yüzme havuzuna (dans pisti olacak şekilde ayarlanabilir derinliğe sahip) sahipti. Bir füze uyarı sistemi, kurşun geçirmez pencereler, bir denizaltı, üç helikopter, altı ihale, bir havuz, spor salonu ve plaj kulübü bu lüks yatın büyüleyici özelliklerinden sadece birkaçı. 1,2 milyar dolar olarak fiyatlandırıldığı ve dünyanın en lüks yatı olduğu bildiriliyor.

2. FULK AL SALAMAH | 164 Mt. (538 Feet) 2016 yılında Mariotti tarafından inşa edilmiştir.

FULK AL SALAMAH

"Barış Gemisi" anlamına gelen 164 metrelik Mariotti süper yatı FULK AL SALAMAH, 2016 yılında inşa edildi. Bir yata Umman kraliyet ailesinin sahip olduğu düşünülüyor. En uzun yat değil, ancak 22.000 ton brüt tonajla uzunluk bakımından en büyüğü. Studio de Jorio, özel bir süperyattan çok bir yolcu gemisine benzeyen dış cepheyi tasarladı. FULK AL SALAMAH, başlangıcından bu yana gizli tutulan ama hakkında pek bilinmeyen bir projedir.

1. AZZAM | 180 Mt. (590 Feet) 2013 yılında Lürssen tarafından inşa edilmiştir.

AZZAM

AZZAM, 180 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun özel yatıdır. Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı ve Abu Dabi Hükümdarı Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan sahibi olduğu mega yat, Lürssen Yachts tarafından 2013 yılında imal edilmiştir. 600 milyon dolardan fazla bir maliyetle inşa edildi.

AZZAM, 20,8 metrelik (68 fit) bir genişliğe ve alışılmadık derecede sığ (14 fit) olan 4,3 metrelik bir derinliğe sahiptir. Nauta Design, bu geminin dışını olduğundan daha küçükken aerodinamik olacak şekilde yarattı. Uzun mesafelerde, 9.000kW MTU motorları onu 18 knot hızla, 33 knot azami hız ile iter.

Dünyanın en uzun özel yatı olan AZZAM, 36 misafir ve 80'e kadar mürettebat alabilmektedir. İç tasarım yakından korunan bir sırdır, ancak gemideki bazı ahşap mobilyaların sedef kakmacılık ile girift bir şekilde kaplandığı söyleniyor. Bir spa, havuz ve golf simülatörü alanı, gemideki diğer olanaklar arasındadır.

Dünyanın en büyük on yatı çok pahalı ve ulaşılamaz görünse de, hadi gerçekçi olalım ve öne çıkan listelerimize bakalım. Çeşitli markalar, stiller, boyutlar, yükseklikler, hacim, yaş vb. ile boyutları 10 ila 174 fit arasında değişen yatlar bulacaksınız. İdeal yatınızı bulmak için bir Ada Yat Satış ekibiyle iletişime geçin.

Whats App