19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Eclipse Yat

Eclipse yat özellikleri

Eclipse yat fiyatı

Eclips yat sahibi

Eclipse yat uzunluğu

Eclipse Yat Özellikleri

Eclipse Yat Tarihçesi

Yat Eclipse'in sahibi kim?

Yat Eclipse'in fiyatı ne kadar?

Eclipse yat kiralayabilir misiniz?
Roman Abramoviç kimdir?
Roman Abramoviç hangi yatlara sahip?
M/Y Eclipse Hakkında
Eclipse Yatı kaç metre?
Sussurro
Abramoviç Yatı
Eclipse yat fiyatı
Le Grand Blue
Ecstasea
Pelorus
Dünyanın en büyük üçüncü süper yatı Eclipse
Dünyanın en büyük üçüncü süper yatı Eclipse

Tasarımcı Terry Disdale bize 162,5 metrelik ve dokuz güverteli dünyanın en büyük üçüncü süper yatının dört buçuk yılını anlatıyor.

Roman Abramovich'in 162,5 metrelik motor yatının yapımı dört buçuk yıl sürdü.

Terry Disdale, dünyanın en büyük yatı için yola çıkmadı. Londra, Richmond'daki ofisinin yakınında kahvaltı yaparken “Hiç kimse bana '160 metrelik bir tekne istiyorum' demedi” diyor. “Yat hala çizim tahtasındayken, birinin daha büyük bir tekne inşa ettiğine dair bir söylenti vardı ve sahibine bunu bilip bilmediği soruldu. Yapmadığını ve umursamadığını söyledi. Rekor kırmak aklındaki en uzak şeydi.”

*Ana salonun bu yan gemiden görünümü

Dünyanın en büyük ikinci yatı olan Eclipse, İngiliz tasarımcı Terence Disdale tarafından içte ve dışta tasarlandı.

Tek umursadığı şey helikopterlerdi – birden fazlasını taşımak istiyordu; ve havuz – büyük olması gerekiyordu. Alçak korkuluklar ve büyük pencereler hakkında bazı erken tartışmalar da vardı ve Eclipse'in ne olacağına dair özetin tamamı buydu. Disdale, "Özgür dizginlere sahip olmak aslında korkunç bir şey" diyor. “Kendime ne istediğimi sordum: zamansız bir şey. Hala iyi görünecek ve anemik olmayacak, zamansız bir şeyi nasıl tasarlarsınız? Kendinizi kaptırmak çok kolay, ancak 20 yıl sonra ona bakıp hala iyi göründüğüne karar verebilmelisiniz." Ama işin püf noktası ve bir tasarımcının ölçüsü bu değil mi?

162,5 metrelik mega yat Eclipse denize indirildiğinde dünyanın en büyük yatıydı.

En azından Disdale'in tasarımı oluşturmak için fikirleri vardı. "Yatın böyle görünmesini sağlayan şeyin bir kısmı, bu devasa helikopteri ön tarafa indirmeniz gerektiğidir, böylece üst yapı geriye itilir. Teknenin oluşumu helikopter kullanımı etrafında inşa edilmiştir. Helikopter ön güvertedeyken teknenin dengesiz görünmesini istemedik. Bazı teknelerin, bir helikopter oraya oturduğunda yanlış görünen bir ön güvertesi var. ”

*Taş, fosilleşmiş ahşap, kabuk ve bronz metal paneller ve mozaikler gibi yanmaz malzemeler, yatın katı Solas yönetmeliklerine uymasına yardımcı oldu.

Teknenin hatları başka bir ön koşul tarafından belirlendi: Solas'ın talep ettiği iki önemli cankurtaran botu. Sırf, pruvadan dümdüz uzanır ve geminin ortasında yükselir, cankurtaran botlarına görsel destek veren yüksek fribord yaratılmıştır. Tasarımcı, "Farklı bir dik çizginiz olsaydı, cankurtaran sandalları rahat görünmezdi" diyor. Bu, artı ana güverteye 15 metrelik bir havuzun eklenmesi, Eclipse'in toplam uzunluğunun - 162,5 metre - ego ile değil, pratiklik ile tanımlandığı anlamına geliyordu.

Roman Abramovich'in 162,5 metrelik motor yatı Eclipse, 66 kişilik mürettebatıyla 36 misafir ağırlayabiliyor.

"Herkes bir teknenin bir taslakla başladığını düşünür, teknenin dışının göz alıcı bir görüntüsü. Ama ofisimde işler böyle yürümüyor - bir planla, genel bir düzenlemeyle başlıyoruz." Bu ilk tasarım aşamasından teknenin 2009 yılında Blohm+Voss'un Hamburg tersanesinde lansmanına kadar olan proje, dört buçuk yıl sürdü – yatın ölçeği göz önüne alındığında kayda değer bir başarı, ancak 2013'te dünyanın en büyüğü olmayı başaran, 180 metrelik süper yat Azzam'ı da hesaba katmak gerekiyor.

Superyacht Eclipse, 20 knot azami hıza ve 6000 deniz mili menzile sahip.

Blue Ocean Yacht Management'tan 20 kadar mühendis, inşaat boyunca sahada hazır bulundu ve agresif teslimat programını karşılamak için onu kamçıladı. Disdale uykusuz geceler hatırlamıyor – gülerek “en azından, normalden fazla değil!” dior. O zamanlar dünyanın en iyi yatını tasarlamanın baskısı - hem içeride hem dışarıda - açıkça görülüyordu. “Herkesin büyüteci altında olacak bu büyüklükte bir şey inşa etmek büyük bir sorumluluk. Sadece 'bir iş yapmak' değil, bu şey herkes tarafından incelenip analiz edilecek. Tasarımcı olarak kendinize karşı bir sorumluluğunuz var.”

*Ana salon, Eclipse'in 22 metre uzunluğundaki kirişinden maksimum düzeyde yararlanıyor. Kireçtaşı pencere pervazları oturmak için yeterince geniştir, alçak dış siperler ise harika bir manzarayı garanti eder.

Eclipse, dönen Azipod sürücülerine güç sağlayan jeneratörlere sahip bir dizel-elektrikli tahrik sistemine sahiptir.

Teslimattan on yıl ve Disdale'in kalemi kağıda ilk koyduğu andan itibaren 15 yıldan fazla bir süre, hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylüyor - ve Disdale'in tasarımlarını büyük ölçüde değiştirmeyen mal sahibi de yok. “Benim için, bir stil parçasından çok temiz bir mimari parçası. Ön tarafta bir helikopter pistinin olması, üst yapıyı yay boyutuna getiriyor. Orada olmasaydı, bu uzunluğa sahip olmazdın. Ve sonra teknenin arkasına vardığınızda, yüzme havuzu hikayenin başka bir parçasını dikte ediyor. Şimdi neyi değiştireceğimi bilmiyorum. 'Keşke şunu yapsaydım' diye oturup konuşmam. Belki arka tarafı, merdivenlerin tekneye çıkış şeklini biraz daha davetkar hale getirebilirdim, ancak korsanla mücadele bir endişe kaynağıydı, ayrıca orada bir sürü hizmet ve tesis var. Plaj kulübüne hizmet etmek için çok az teknede bulunan tam boy bir kiler, martı kanatlı kapılar, çekyatlı barbekü ve pizza fırını var. Görmediğiniz daha çok şey var."

*"Plaj evi çatı katı değil" tüm Disdale tasarımlarının temel ilkesidir.

Blohm+Voss süperyat Eclipse, 2011 yılında Dünya Süper Yat Ödülleri'nde Yılın Motor Yatı seçildi.

Disdale'in sektördeki uzun deneyimi, tasarımları zorlamaya veya parıldayan ve sönen trendleri körü körüne takip etmeye, tekneleri zamanından önce eskimiş gibi bırakmaya karşı koyabilmesi anlamına gelir. "Eclipse güzel bir tekne ve gerçekten bir tekneye benziyor. Herhangi bir iddiada bulunmuyor” diyor.“ Anahtar kelime zarafettir. Artık çok az tekne bu iddiada bulunabilir. Modern tekneler amaçlı, agresif, maço, bu da hepsinin kalkık burunlu olmasına neden oldu. Kızgın görünüyorlar. Onları griye boyayabilir ve önlerine bir top yapıştırabilirsin ve bu onların duruşunu hiç bozmaz. Eclipse öyle değil. "Bu, ofisinde 10 "tasarım emrini" ünlü olarak yayınlayan Disdale'den tanıdık bir öneri. “Kutunuzdaki en önemli araçlardan biri kısıtlamadır. Bir üst yapı tasarlarken tam bir özgürlüğe sahip olabilirim, ancak kısıtlama aslında en önemli şeydir”

*Yatta, açık damara gümüşle ovuşturulmuş siyah ahşap, kireçlenmiş venge ve bufalo derisi de dahil olmak üzere şaşırtıcı bir malzeme yelpazesine sahip 18 konuk süiti bulunmaktadır.

Eclipse motorlu yat tasarımcısı Disdale, herhangi bir teknenin içinin "saf rahatlama" ile ilgili olması gerektiğini söylüyor.

Tek bir tasarımcının bir yatın iç ve dış tasarımından sorumlu olmasının bariz faydası, ikisi arasında kusursuz bir akış olmasıdır ve bu, iç tasarımı Disdale'in bir başka mantrasına uyan Eclipse için kesinlikle doğrudur: "çatı katı değil sahil evi". “Saten sandalyeler ve etrafları altın örgülü bir yemek odanız varsa, ancak bir tişört ve şortla yaşıyorsanız, o zaman rahat değilsiniz” diyor.

Havuz, 3,2 metrelik tavan yüksekliği ve geri çekilebilir cam tavanı ile geniş bir eğlence alanıdır. “Havuzun ambiyansı nasıl göründüğü kadar önemlidir. Yanında oturmak istemelisin." Ya da üzerinde dans edin: Havuzun mavi granit tabanı güverteyle aynı hizada olacak şekilde yükselir. Ayrıca bir çocuk havuzu oluşturmak için bir dokunuşla alçaltılabilir.

*Lobilerde özel olarak sipariş edilmiş sanat eserleri sadece güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda dokuz güverteli yatta yerinizi bulmanıza da yardımcı olur.

Disdale, herhangi bir teknenin içinin “saf rahatlama” ile ilgili olması gerektiğini söylüyor. "İnsanlar tatilde, insanlar üşüyor." 1980'lerde süperyatına altın musluklar takmaktan vazgeçirdiği bir Arap müşterisinin bir hikayesini anlatıyor. “Ona zaten rıhtımda 65 metresi olduğunu söyledim - ifadesini çoktan vermişti. Gösterişini susturmaya çalışma süreciydi.” Eclipse'in sahibiyle böyle bir çabaya gerek olmadığı hissine kapılıyorsunuz. "Tasarımımız için zaten üç yat sahibiydi, bu nedenle çalışma şeklime ve yarattığım habitata çok aşinaydı." Bu habitatın son derece bilinçli sıcaklığını ve baştan sona aynı renk paletini kullanmanıza rağmen hiçbir yerde hardal rengi tonlardan bıkmayacağınız bir tasarım mucizesini kaçırmak imkansız.

*Yedinci güvertedeki bu büyük misafir kamarası, yatın iç tasarımının sunduğu ve tasarımcının “saf bir rahatlama” sağlaması gerektiğini söylediği konforun mükemmel bir örneğidir.

Bu tekdüzelik, güverteler arasındaki lobilere uygulanmadı: farklı sanatçılar, her lobiye bir tat vermek için benzersiz eserler yaratmakla görevlendirildi, bu nedenle hangi güvertede olduğunuz konusunda bir kafa karışıklığı yok - dokuzunuz olduğunda bir sorun. Bu parçalardan biri, tasarımı Disdale tarafından elle çizilen ve üretim için Japonya'ya gönderilen yedi parçadan oluşan ahşap bir heykel. Avrupa'da tasarlanan ve Şili'de üretilen kabinlerdeki büfeler gibi daha sıradan parçalarda bile, baştan sona gösterilen ayrıntıların çarpıcı bir çalışması ve semptomatik.

Blohm+Voss süperyat Eclipse'deki havuz, denizdeki en büyük yatlardan biridir.

Yatın yerleşim planı hakkında net bir bilgi verilmeyen Disdale, ikinci bir tahminde bulunmak zorunda kaldı, "ama bu benim işim" diyor. "İnsanların teknede nasıl hareket edeceklerini bulmalısın." Eclipse's gibi bir LOA'nın yararı, sahibinin konuk deneyimini etkilemeden ciddi bir alanı yutabilmesidir. Bu misafirlerden kaçınmakla ilgili değil, onlardan bağımsız olarak çalışabilmekle ilgili.

*Anlaşılır bir şekilde gemide popüler bir nokta olan ana güvertedeki havuz alanı, yanlara açık bırakılabilir veya cam panellerle kapatılabilir. Havuzun mavi granit zemini, bir dans pisti oluşturmak için güverte ile aynı hizada oturmak üzere yükselir.

Konuk süitlerini, sahibinin kendi kamaraları ile karıştırmak kolay olurdu, yani onların ayak izi. 100 mürettebatın hizmet verdiği toplam 18 misafir kamarası bulunmaktadır. Misafirler helikopterle, çoğunlukla üst helidek üzerinde geldikleri andan itibaren, kendilerini teknenin konforuna kaptırırlar ve ana merdiven boşluğuna ve asansöre erişimleri olur. Disdale'in özellikle gurur duyduğu bir geçiş. “Bir teknenin nasıl kullanıldığını anlamaktan geldi. Helikopterden inince paramparça oluyorsun ve sonra nereye gidiyorsun?” Cevap, iç mekana uygun şekilde girmeden önce tazelenebileceğiniz samimi bir salon. Ayrıca, pilotlara güvenlik brifingleri yapacakları bir yer veriyor, diye belirtiyor. Eclipse, birden fazla helikopterle gemide seyahat edebiliyor çünkü biri ön hangarda, biri onun üzerinde geri çekilebilir platformda ve diğeri güneşlenme terasında yer alabilir.

*Alt güvertedeki bu lombozlar, havuzun manzarasını sunar ve sağlıklı yaşam ve spor salonuna biraz alacalı bir ambiyans sağlar.

Teknenin diğer ucunda, büyük bir yüzme platformu ve tam dalış ekipmanı giyenler için bile kolay biniş için suya katlanan merdivenler ile rahatlık devam ediyor. Merkez hattı boyunca uzanan rahat bir dinlenme salonu, emniyete alınması daha zor olan büyük bir açık alana tercih edildi. Öte yandan, alt güverte masaj odası, güzellik salonu, sauna, duş alanları ve yatın ikinci dalma havuzu ile tamamlanmış 77 metrekarelik devasa bir spor salonu ve spa alanına açılıyor. Tüm bu alana ışığı benekleyen yüzme havuzuna bakan lomboz sıraları görsel ilgiyi artırıyor. Güvertede dinlenmek için bir yer seçmek biraz daha zor – nereden başlıyorsunuz? Seçenekler sonsuzdur, ancak üst güvertedeki odun yanan ateş çukurundan özellikle bahsetmek gerekir - güvertede yıldızların altında geceler için mükemmel.

*Alt güvertenin arkasındaki bu salondan su üzerinde harika bir manzara

Disdale ve ekibi, Haziran 2009'da tekne Hamburg'daki dev kuru havuzdan çıktığında oradaydı. Kelebek yok - onu iskele ve plastikten arınmış olarak görmek konusunda oldukça zenci olduğunu iddia ediyor. “Her parçasını tasarlasan ve inşa edildiğini görsen de, hiçbir şey onu gerçekten gördüğünde hissedeceğin duyguya seni hazırlamaz. Römorkör onu dışarı çekti ve kanat istasyonları ile kulübe duvarları arasında kalın bir şilte vardı. Kelimenin tam anlamıyla - yatakları istasyonlara bağladılar. Ortaya çıktığında ağzım açık kaldı.” Sahibi olduğu gibi, projeye yaklaşık beş yılını adayan adam için memnuniyet vericiydi.

*Öndeki helidek, aşağıdaki hangarda bir Eurocopter EC155'in depolanmasına izin vermek için açılır. Gerekirse, başka bir helikopter piste inebilir ve güneşlenme terasında daha fazla iniş alanı olur.

Araba fanatiği, "Arabalar gibi" diye açıklıyor. "Geçen gün Lamborghini'den bahsediyordum. Eskiden güzel bir araba olan Miura'ya sahiplerdi. Ama onu peynirden oyulmuş gibi görünen Countach ile değiştirdiler. Biri yaşlanmaz ve biri zamanda sıkışmış görünüyor. Şıklık en önemli şeydir. Miura zarif, Jaguar E-Type zarif." Söyleyemeyecek kadar mütevazı ama Eclipse bu lige ait – sonsuza kadar güzel.

M/Y Eclipse Hakkında

M/Y Eclipse, Blohm+Voss tarafından Hamburg, Almanya'da inşa edilen ve günümüzde en uzun üçüncü yüzen süperyattır. Dış ve iç tasarımı Terence Disdale tarafından yapılmıştır. Yat, 9 Aralık 2010'da Rus oligark Roman Abramovich'e teslim edildi. 162,5 metre (533 ft 2 inç) uzunluğundaki Eclipse, Nisan 2013'te 17.3 metre (56 ft 9 inç) olan Azzam denize indirilene kadar dünyanın en uzun özel yatıydı. Yatın maliyetinin 340 milyon € olduğu tahmin ediliyor.

MY Eclipse Özellikleri

Eclipse'de iki helikopter pisti, 24 misafir kamarası, iki yüzme havuzu, birkaç jakuzi ve bir disko salonu bulunuyor. Aynı zamanda üç fırlatma botu ve 50 metreye (160 ft) kadar dalabilen bir mini denizaltı ile donatılmıştır. Yatı işletmek ve misafirlere hizmet etmek için yaklaşık 70 mürettebata ihtiyaç vardır.

Güvenlik için, Eclipse bir füze tespit sistemi, füze rampaları ve kendini savunma sistemleri ile donatılmıştır.

2009 itibariyle, Eclipse aynı zamanda Magnus etkisine dayalı olarak demirli ve düşük seyir hızlarında yalpa hareketine karşı rotor tabanlı bir stabilizasyon sistemi kullanan en büyük gemiydi.

MY Eclipse Tarihçesi

Eclipse 12 Haziran 2009'da denize indirildi. Deniz denemeleri için 18 Eylül 2009'da Danimarka'nın Frederikshavn kentine geldi ve 9 Aralık 2010'da Abramovich'e teslim edildi. Tamamlanan yatın ilk fotoğrafları, yakıt ikmali sırasında Norveç'in Kristiansand kentinde çekildi. .

Şubat 2011'de Eclipse, Monako merkezli bir yat komisyonculuğu şirketi olan SuperYachtsMonaco aracılığıyla kiralama için uygun hale getirildi.

Eclipse, her kış St. Martin havaalanına uçan konukları almak için Karayipler'deki St. Martin'e seyahat eder. Yat daha sonra Abramovich'in yakındaki St. Barts'taki evine gider.

Yat Eclipse'in sahibi kim?

M/Y Eclipse yatının sahibi Roman Abramoviç’dir.

Yat Eclipse'in fiyatı ne kadar?

Güncel değeri 1,5 Milyar Dolar olan Eclipse, şu anda dünyanın en pahalı 2. yatı ünvanına sahiptir.

Eclipse yat kiralayabilir misiniz?

Açık kiralama pazarında olmasa da, Eclipse, herhangi bir aracı kurumun katılımı olmaksızın, süperyat operasyonlarının yönetimiyle ilgilenen sahibinin ekibiyle birlikte, çeşitli kaynaklara göre haftalık 3 milyon € karşılığında kiralanabilir.

Roman Abramoviç kimdir?

1966 yılında Rusya'nın Saratov kentinde, ülkenin güneybatı köşesindeki önemli bir liman kentinde doğan Abramovich, en çok Premier Lig kulübü Chelsea'nin sahibi rolüyle tanınan bir Rus milyarderidir.

Roman Abramoviç hangi yatlara sahip?

Roman Abramovich'in 7 yatı vardır ve bunlar büyüklük ve olanaklara göre aşağıda sıralanmıştır:

1- Solaris 2- Eclipse 3- Le Grand Blue 4- Ecstasea 5- Sussurro 6- Luna 7- Pelorus

Whats App