19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Tekneyle İstanbul'dan Bodruma Uğranacak Limanlar

İstanbul'dan Bodruma Tekne Turu Tavsiyesi

İstanbul Bodrum Tekne Turunda Bizi Bekleyenler

Bodrum koyları
Yalıçiftlik
Kargıcak Koyu
Göltürkbükü
Cennet Koyu
İstanbul ve Bodrum arası neredeyse 400 mildir
İstanbul'dan Bodrum'a Tekne Turu
İstanbul'dan Bodrum'a Tekne Turu

İstanbul'da yaşıyorsanız ve tatil planlarınız içerisinde tekneyle Bodrum denizine açılma fikri varsa, bu tatil ile ilgili detayları okuyabilirsiniz.

Tekneyle İstanbul Çıkışlı Bodrum Turu

Yaz ayının dayanılmaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte insanlar sahil kentlerine akın etmeye ve yaz aylarının vahametini burada atmaya başladı. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili olan 4 mevsimin yaşandığı dünyadaki sayısız turistin uğrak yerlerinden biridir. İnsanlar özellikle yaz aylarında deniz ve kumla iç içe bir tatil geçirmek ister. Şehirlerin kalabalık yaşantısı, yoğun iş temposu derken tatil insanlar için kaçınılmaz oluyor. Çoğu kişi tatilini denize ve şehir merkezine yakın bir otelde geçirmek ister, çoğu kişi de daha sessiz denizle iç içe olabileceği, insanlardan uzak sevdiklerine yakın bir tatil için tekneleri tercih etmektedir. Özellikle İstanbul'da yaşayan bu şehrin yorgunluğunu üstünden atmak isteyen, denizin maviliklerine açılmak isteyen insanların ilk tercihleri arasında tekne vardır ve tabi ki tekne deyince akla ilk gelen şehir Bodrum'dur.

Bodrum Türkiye’nin Muğla iline bağlı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği kış aylarına oranla nüfusun 3,4 kat arttığı eşsiz koyları ve muhteşem doğasıyla nadide tatil merkezlerimizdendir. Durum böyle olunca İstanbul'dan tekneyle açılan insanların ilk durağı Bodrum oluyor. Tekneyle açılmayı seven insanlar için İstanbul çıkışlı Bodrum turu inanılmaz deneyimler yaşatacaktır. Eğer kendi teknenizle açılacaksanız, mutlaka her şeyi kontrol edip iyi bir hazırlık yapıp yola çıkmalısınız. Ayrıca deniz üzerinde sizi büyük bir yolculuk beklediği için mutlaka kendinize bir rota belirlemelisiniz. Eğer bir kiralık tekneyle yola çıkacaksanız yanınızda kaptan da varsa işler daha da kolaylaşabilir. Ancak kiralık tekneyi sizler kullanacaksanız yine de dikkatli olmalı, güzergâhınızı önceden belirlemeli ve buna uygun bir yolculuk planı yapmalısınız.

Tekneyle İstanbul'dan Bodruma Uğranacak Limanlar

İster kendinize ait, isterseniz de kiraladığınız tekneyle İstanbul'dan Bodruma doğru yola çıkın, mutlaka bir rota belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca İstanbul ve Bodrum arası birçok şehir ve tatil merkezi bulunmaktadır. Eğer vaktiniz varsa ve yavaş yavaş ilerlemek istiyorsanız mutlaka bu güzergâhlardaki limanlara uğramalısınız. İstanbul’dan yola çıktınız ve bütün sahil şeridiniz takip ederek bodruma gitmek istiyorsanız, sizi iki şehir beklemektedir. İsterseniz kuzeydoğu yönünde İzmit’ten ilerler, isterseniz de Tekirdağ sahil şeridinden sakince ilerleyerek Marmara bölgesinden çıkarsanız. Eğer İzmit istikametinden gidecekseniz sizi burada eşsiz koyları, doğası ve İzmit’in kurşuni denizi karşılayacaktır. İzmit'ten sonra Yalova ve Çanakkale sahil şeridine yakın mevzilerden geçerek, Kendinizi Marmara denizinden egenin maviliklerine bırakmış olacaksınız. Ancak bu yol üzerinde atlamamanız gereken diğer bir nokta ise İzmir şehridir. Muhteşem doğası birbirinden güzel tatil kentleriyle bu bölgeden geçen bütün teknelere kucak açan bu şehirler sizi adeta büyüleyecektir. İzmir denilince akla ilk gelen şeylerden biri şüphesiz ki deniz ve tatildir. Bodrumdan farksız olan doğası, denizi koyları ve tatil bölgeleriyle sizleri beklemektedir.

Eğer yolculuğunuza renk katmak bir yerde sabit kalmak istemiyorsanız mutlaka geçmeyi de rotanıza eklemeli mutlaka bu limana da uğramalısınız. İzmir sahil koyları ve açıklarından uzaklaştıktan sonra sizler eşsiz mavilikleriyle Aydın beklemektedir. Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan aydın her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan tatil kentlerimizden bir tanesidir. Aydın denize bakan Kuşadası, Söke ve Didim ilçeleriyle sizleri mest edecektir. Eğer güvenli bir şekilde sahil şeridini takip ederek gitmek istiyorsanız zaten bu merkezlere uğramanız gerekmektedir. Kuşadası söke ve Didim limanlarına uğrayarak gidiyorsanız sizi buralarda tarifsiz güzellikler bekleyecektir. Buralarda vakit geçirdikten sonra rotanızı Muğla’nın nadide tatil beldelerinden Bodruma çevirebilirsiniz. Bodrum Türkiye'nin en güzel tatil kentlerinden biri olup, büyük ve berrak ege deniziyle sizleri kendisine hayran bırakacak yerlerden bir tanesidir. Eğer bir yerde demirlemek istemiyor veya sabit kalmak istemiyorsanız bodurumun eşsiz koylarını ziyaret edebilirsiniz, Bu koylar En Güzel Bodrum Koyları, Yalıçiftlik, Kargıcak Koyu, Göltürkbükü, Cennet Koyu, Yalıkavak Küdür Koyu, Akyarlar Karaincir Koyu, Ortakent Yahşi koyu Bodrumun görülmesi gereken sakin ve nadide koylarındandır. Sizler de teknenizle rotanızı buralara çevirebilir. Denizin ve doğanın tadınız sevdiklerinizle doyasıya çıkarabilirsiniz.

İstanbul'dan Bodruma Tekne Turu Tavsiyesi

İstanbul'da yaşıyorsanız ve tatil planlarınız içerisinde tekneyle Bodrum denizine açılma fikri varsa, bu tatile kendi teknenizle de çıkabilirsiniz veya bir tur firmasından sizim ve sevdiklerinizin içerisinde rahat edebileceği bir tekne kiralayabilirsiniz. Tekneyle tura çıkmadan önce mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar var. Öncelikle bu tura çıkmadan önce buna ayıracak geniş bir vaktiniz olmalı, çünkü İstanbul ve Bodrum arası neredeyse 400 mildir ve bunu deniz üzerinde bir tekneyle gideceğiniz için, diğer kara ve hava araçlarından çok daha yavaş gitmiş olacaksınız. Bu da ciddi bir zaman gerektirmektedir. Eğer yavaş yavaş gitmek istiyor Bodrum'a uğramadan önce başka tatil kentlerini de gezmek ve sularında vakit geçirmek istiyorsanız buna uygun bir zaman ayırmanız gerekmektedir.

Çünkü işler her zaman planladığınız gibi gitmeyebilir bunu da mutlaka göz ardı etmeden bu tatil yolculuğuna çıkmalısınız. Bu yolculuğa çıkmadan önce teknenizi iyice kontrol edip, bir arızası ve sorunu olup olmadığına bakmalısınız, aksi taktirde yolculuk esnasında size çeşitli sorunlar çıkarabilir. Bu yolculuk esnasında dikkat etmeniz gereken bir diğer tavsiye ise tekneyle yolculuğa çıkmadan önce mutlaka bir plan ve program yapmalısınız. Bu plan ve programın içerisinde gideceğiniz mevzide takip etmeniz gereken rota, olası hava şartlarına karşı temkinli olabilmek için yanınızda alacağınız eşyalar, Teknenizin teçhizatı, size gereken yiyecek ve içecek stoğu gibi bir çok şeyi planlayarak bu yolculuğa çıkmalısınız. Aksi taktirde kendinizi denizin ortasında bu sorunlarla boğuşuyorken bulabilirsiniz.

İstanbul Bodrum Tekne Turunda Bizi Bekleyenler

İstanbul Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olmasının yanı sıra en kalabalık şehirlerinden de bir tanesidir. Durum böyle olunca insanlar kendileri yaz aylarında sahil kentlerine atmaktadır. Bir çok kişi ise bu tatili otellerde geçirmek yerine deniz üzerinde bir tekne yolculuğuyla geçirmek istemektedir. Bu yolculukların rotalarından biri de Muğla’nın nadide tatil ilçelerinden bir tanesi olan Bodrum'dur. Bu nedenle Bodrum'a doğru yolculuğa çıkan tekne tutkunlarını bir birinden güzel manzaralar beklemektedir. Marmara denizine bağlı şehirlerden biri olan İstanbul, buradan tekneyle Bodruma gitmek isteyenlere, ege sahillerine uzanan uzun ve eşsiz bir yolculuk sunmaktadır.

Bodruma doğru yola çıkarken belirlediğiniz rota üzerinde sizi bekleyen, birçok sahil kenti bulunmaktadır. Eğer uzun bir tatil yapmak istiyor ve buna vaktiniz de varsa, mutlaka bu koyları geze geze gitmelisiniz. Sizi Bodrum yolcuğu güzergâhında Çanakkale, İzmir ve Aydın şehirlerinin sahile bağlanan her yıl turist akınına uğrayan, kurşuni denizleri ve altın rengi kumlarıyla birbirinden farklı güzelliklerde olan, tatil beldelerimiz beklemektedir. Buralarda deniz ve koylara açılabilir, istediğiniz bir koyda yüzebilir, teknenizde sevdiklerinizle birlikte balık tutup birlikte güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bu rotada sahil kentlerindeki limanlara demirleyerek, sahilin tadını çıkarabilir, şehir merkezlerdeki tarihi ve turistik yerleri gezebilir, yolculuk esnasında size gereken bütün araç gereç ve eşyaları bu durak kentlerden alabilirsiniz.

Whats App