19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Jeff Bezos Yatı

Oceanco Projesi Y721

Jeff Bezos

Amazon

Dünyanın en zengin adamı

Jeff Bezos Oceanco'da 127 metrelik bir yelkenli yat inşa ediyor
Jeff Bezos Oceanco'da 127 metrelik bir yelkenli yat inşa ediyor

Jeff Bezos’un üç direkli, 500 milyon dolarlık süperyat şimdiye kadarki en büyük süperyatlarından biri.

Uluslararası medya, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un Hollanda'nın en büyük tersanelerinde biri olan Oceanco'da büyük bir yat inşa ettiğini bildirdi. Ve ayrıca büyük (75 metre) bir destek gemisi sipariş etti.
 
Jeff Bezos Yelkenli Yatı

Gerrit van Katwijk

Amazon'un milyarder kurucusu Jeff Bezos, nihayet tekne sahiplerinin ve yatların yaldızlı saflarına katılmaya hazırlanıyor.
 
Dünyanın en zengin adamı, şimdiye kadar yapılmış en pahalı ve abartılı süper yatlardan birinin yakında gurur duyacak sahibi olarak seçildi. Sadece Y721 proje koduyla tanınan tekne, Büyük Giza Piramidi kadar uzun olacak ve güverte içi yüzme havuzu ve "ambiyans" tiyatrosu da dahil olmak üzere son teknoloji hazinelerle dolu olacak tekne yaklaşık 500 milyon dolarlık bir değere sahip olacağı söylendi.
 

Jeff Bezos'un 500 milyon dolarlık süper yatı şimdiye kadar yapılmış en büyük süperyatlardan biri olacak.

Serveti yaklaşık 200 milyar dolar olan Bezos'un ayrıca tahmini 50 milyon dolarlık işletme maliyeti faturasını ödemesi gerekecek. Lüks yelkenli gemi planları gizli tutuluyor, ancak bazı ayrıntılar artık Hollanda merkezli üreticisi Oceanco’nun web sitesi ve meraklı forumları aracılığıyla ortaya çıktı. Şimdiye kadar elde edilen detaylar, aracın şu anda dünyanın en büyük ve teknolojik olarak en gelişmiş yelkenli yatı olan 106 metrelik Black Pearl'de modellenebileceğini gösteriyor.
 
106 metre Yelkenli Black Pearl
 
Birçok güverteye uzanacak olan üç büyük direk tarafından çalıştırılacak. Yelkenler nedeniyle helikopter pisti olmayacak; bunun yerine söylentiler, en zengin Bond kötü adamına yakışır bir şekilde kendi yatıyla geleceğini iddia ediyor. Özel bir iniş tesisine sahip ayrı bir destek gemisi Bezos ve meslektaşı Lauren Sanchez tarafından görevlendirildi.
 
Şehirli seçkinler, zenginlik ve anonimlikteki kitlelerden kaçmak için her zamankinden daha pahalı gemilere yatırım yaptıkça, lüks yat pazarı korona salgını sırasında gelişti.
 
 
Bezos'un, 2019'da film ve Fox TV kralı Barry Diller ve eşi Diane Von Furstenberg'in sahibi olduğu diğer üç direkli yelkenli Eos'ta zaman geçirdikten sonra, virüs vurulmadan önce siparişi verdiği anlaşılıyor.
 
Daha sonra David Geffen'in Balaerics'teki yatında, model Karlie Kloss, Josh Kushner ve eski Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein ile birlikte resmedildi.
 
 
Bezos'un nakit parası az değil ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvurulara göre, geçtiğimiz hafta şirketin hisselerinin neredeyse 2 milyar dolarlık kısmını satarak önemli servetine katkıda bulundu. Bloomberg gazetecisi Brad Stone, geliştirdiği çevrimiçi devi çalıştırmaktan uzaklaşırken, Bezos'un hayatında merkezi bir rol oynaması muhtemel olan Bezos Amazon Unbound kitabında gemi hakkında daha fazla bilgi paylaşıyor.
 
 
Şöyle yazıyor: “Kurucuları için gelecek ne getirecekti? Bunun cevabının en azından bir kısmı, Hollandalı özel yat üreticisi Oceanco'nun tersanelerinde bulunabilir. Orada, Rotterdam'ın dışında, gizlice yeni bir yaratım şekilleniyordu: lüks tekne yapımcılarının fısıltılı sınırlarında bile, hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmeyen 127 metre uzunluğunda, üç direkli bir gulet - tamamlandığında, var olan en iyi yelkenli yatlardan biri."
 

Yelkenli Yat Y721

Bezos'un süper yatı, şu anda Oceanco'da yapım aşamasında olan Y721 gövdesidir. Yatın Barry Diller’in yelkenli yatı EOS ile benzer bir tasarıma sahip olacağını açıklayabiliriz (uzunluğu ‘sadece’ 93 m (305 ft)).
 
Yelkenli Yat EOS
93 metrelik EOS, dünyadaki en büyük üç direkli yelkenli
 
Teknenin kıç güvertesinde büyük bir yüzme havuzu olacaktır. Yaklaşık 40 kişilik bir mürettebat tarfından yönetilecek olan yatın 18 misafir ağırlayabileceğini tahmin ediyoruz. Yat 2022'de teslim edilecek. Bezos'un yatının tasarımı, (daha küçük) yelkenli yat EOS ile aynı olacaktır.
 
Üç direkli, 127 metrelik gemi muhtemelen 500 milyon dolardan fazlaya mal olacak.
 

Destek Gemisi

Uluslararası medya ayrıca Bezos'un büyük bir destek gemisi sipariş ettiğini bildirdi. Bu aslında şu anda Damen Yatçılık'ta yapım aşamasında olan 75 metre (246ft) Hull YS7512'dir.
 
Jeff Bezos Destek Gemisi
Bir basın kitinde Gerrit van Katwijk, Y721 Hull'un bir fotoğrafının yanı sıra destek gemisinin bir resmini verdi.
 
Özel yapım gemi, ana yatın tüm oyuncaklarını ve botlarını taşıyacak. Büyük bir helikopteri barındırabilecek bir helikopter hangarına sahiptir. Gemi toplam 45 personel, mürettebat ve misafir ağırlayabilir. 1.900 tonluk hacmi ile Damen Yacht Support yelpazesindeki en büyük gemi olacak.
 

Jeff Bezos

Jeff Bezos
 
Bezos, Amazon.com'un kurucusudur. Net değeri 190 milyar dolar olan dünyanın en zengin adamlarından biridir. Bir Amazon temsilcisi tarafından reddedilen yat Flying Fox'un sahibi olduğu bildirildi. Gulfstream G650ER özel jetine sahip. MacKenzie Scott ve Jeff Bezos, 25 yıllık evlilikten sonra boşanır. Bir King County, Washington yargıcı Cuma günü ayrılığı resmileştiren bir emir imzaladı. Bu, Amazon.com Inc.'in yaklaşık 19,7 milyon hissesinin MacKenzie'nin adına devredilmesine zemin hazırlıyor. Bezos çifti, boşanmayı Ocak 2019'da duyurdu.
Whats App