19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Super Yat Flying Fox
Super Yat Flying Fox

Super Yat Flying Fox Hakkında

Flying Fox, dünyanın 14. en büyük yatı. Tekne aynı zamana kiralık bir yat ve kiralama için müsait. İtalyan medyası ona 'Jeff Bezos un Yatı' adını verdi, ancak Amazon katılımını reddeden bir açıklama yaptı. Jeff Bezos aslında büyük bir yelkenli yat inşa ediyor.

136 m. uzunluğundaki kiralık lüks süperyat FLYING FOX, kişiye özel ve benzersiz charter yolculuğunun yeni tanımı olmaya çağrılıyor. Ödüllü Espen Øino tarafından tasarlanan güvercin grisi gövdesiyle tamamlanan kıvrımlı ve sıra dışı dış tasarımı, onu muhteşem ve benzersiz bir gemi yapıyor. 136 metre uzunluğunda ve PYC uyumlu 22,5 metre genişliğindeki kirişi, hem dış hem de iç mekanda benzersiz bir tasarımla birlikte konforlu bir yaşam alanı sağlıyor. FLYING FOX gemide 25 misafire kadar seyahat edebilir: Mark Berryman'ın lüks, çağdaş iç tasarımı, gece modunda 25 misafir için tümü deniz manzaralı özel teraslara sahip 11 kabin sunmaktadır.

Ana güvertede enine uzanan 12 metrelik yüzme havuzu, bu büyüklükteki bir süperyat için bir ilk ve kilitlenmemiş bir teknolojik meydan okumadır. Dış dünyadan kaçmak isteyenler için FLYING FOX, yalnızca bir sarayın sunabileceği en iyi varlıkları ve tedavileri içeren, daha önce hiç görülmemiş 400 metrekarelik 2 katlı bir Spa ile inşa edilmiştir.

Yat, yakın zamanda Lurssen Yachts tarafından teslim edildi. O proje SHU olarak biliniyordu. Adı AIS verilerine göre Flying Fox olarak değiştirildi. İlk durağı Norveç oldu. O zamandan beri Med'de biraz zaman geçirdi, Cannes, Capri ve Sardunya'yı ziyaret etti. 2019/2020 kışında Maldivler'de zaman geçirdi ve bazı kiralamalar yaptı. Haziran 2020'de Med'e geri döndü.

Dünyanın En Büyük Yatlarından Biri

Flying Fox, dünyanın en büyük yatlarından biridir. Uzunluğuna göre dünyanın 14. en büyük yatı. Ünlü yat Savarona ile aynı yeri paylaşmaktadır. Ancak Savarona'dan çok daha büyük bir yat. Çünkü muazzam bir hacmi var. 136 metre (446ft) uzunluğa ve 20.5 metre (67ft) kirişe sahiptir. Derinliği 5 metredir.

Yat Espen Øino tarafından tasarlanmıştır. Çelik bir gövdeye ve alüminyum üst yapıya sahiptir. 2 MTU motor tarafından desteklenmektedir. AIS verileri, 15 deniz mili azami hızı ve 10 deniz mili seyir hızını gösterir. Ancak daha yüksek hızlara sahip olduğunu düşünüyoruz.

Yatın Özellikleri

Yatın özellikleri arasında ana güvertede kıçta çok büyük bir havuz bulunmaktadır. Ve bir sinema, bir asansör ve iki helikopter pisti. Piyasadaki en büyük helikopterleri barındırabilir.

Geniş bir plaj alanına ve birkaç yüzme platformuna sahiptir. Yat, spor salonu, sauna, hamam ve masaj alanı içeren iki katlı bir spaya sahiptir. Yat, dekompresyon odası olan bir hastaneye sahiptir.

Yatın Maliyeti ve Fiyatı

Süperyatın fiyatını 300 milyon ABD Dolarından (fazla) olarak tahmin ediyoruz. 73 metrelik bir Nobiskrug yatının yerini alıyor. O satıldı ve şimdi adı Dytan.

Yat Kiralama

Flying Fox teknesi şu anda Imperial Yachts aracılığıyla kiralanabilir. Yat satılık listelenmemiştir

Helikopter

Yat bir Airbus H155 helikopteri taşıyor. VP-CFF kaydı ile. Bir Airbus H155'in birim fiyatı 10 milyon ABD dolarıdır.

Flying Fox Sahibi

İtalya ve Türkiye medyası, yatın sahibinin ABD'li milyarder Jeff Bezos olduğunu iddia ediyor. Ancak Flying Fox'un Jeff Bezos Yacht olduğunu düşünmüyoruz. Bezos, Amazon'un Başkanı, CEO'su ve Başkanıdır. Serveti 165 milyar dolar. Yani böyle bir yatı karşılayabilir. Amazon.com katılımını reddeden bir bildiri yayınladı.

Bazı medya organları, Dmitry Vladimirovich Kamenshchik'in Lürssen'in süper yatı Flying Fox'un sahibi olduğunu iddia ediyor.

Dmitry Vladimirovich Kamenshchik, bir Rus işadamı, Moskova Domodedovo Havalimanı'nın başkanı ve sahibidir. Forbes'a göre, Nisan 2015 itibarıyla 3.8 milyar dolarlık net serveti ile en zengin Rus işadamları arasında 27. sırada.

Whats App