19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Süper Yat Nord

Mega Yat Nord

Nord yat sahibi

Dünyanın en büyük yatı

Dünyanın en pahalı yatı

Nord Yat özellikleri

Nord Yat fotoğrafları

Helikopterli yat fiyatları

Dünyanın en uzun yatı

Süper Yat Nord
Süper Yat Nord

142 m süperyat Nord, Lürssen tarafından Bremen-Vegesack yakınlarındaki tersanelerinde suya indirildi. Yatın hem dış hem de iç tasarımı Nuvolari & Lenard'ın eseridir. 

Yat Nord, Lurssen Yachts tarafından inşa edilmiş büyük bir süperyattır. İlk başladığında proje adı Opus'tu. 2021'de sahibine teslim edildi. MY Nord, Nuvolari Lenard tarafından tasarlanmıştır.

Yatın Özellikleri

Yat Nord, 2x4.963 HP MTU motorları tarafından desteklenmektedir. Maksimum hızı 20 deniz milidir.

İç Mekan

Yat, 24'ten fazla misafir ve 40'tan fazla mürettebatı ağırlayabilir. İç tasarımı Nuvolari Lenard tarafından yapılmıştır. Özellikler arasında kapalı bir helikopter hangarı, iki helikopter platformu, büyük bir yüzme havuzu, iki asansör, saunalı bir spor salonu ve bir sinema yer alır.

Yatın Sahibi

Yatın sahibi Alexei Mordashov'dur. 

Alexey Alexandrovich Mordashov, Rusya'dan bir milyoner işadamıdır. Metal, enerji ve madencilik şirketlerinde holdingleri olan bir Rus holdingi olan Severstal'ın çoğunluk hissedarı ve başkanıdır. Mordashov'un kişisel net değeri, Bloomberg Milyarderler Endeksi tarafından 9 Nisan 2021 itibariyle 25,8 milyar ABD doları olarak değerlendirildi ve onu Rusya'nın dördüncü en zengin kişisi yaptı. Mordashov, tüm ailenin varlıklarını hesaba katan Forbes listesinde Rus milyarderler (29.1 milyar dolar) arasında ilk sırada yer alıyor. Ayrıca Nuvolari Lenard tarafından tasarlanan Lady M yatının da sahibidir.

Yatın Kiralanması ve Satışı

Nord yat kiralama için uygun değildir. Aynı zamanda yat satılık olarak listelenmemiştir. 

Teknenin ortalama maliyetinin 500 Milyon Usd olduğu tahmin edilmektedir. 

142m Lürssen süperyat Nord'un en iyi fotoğrafları

142 metrelik Lürssen süperyat Nord bu yılın başlarında ilk kez suya çarptığında dünyanın 10. en büyük yatı oldu. Önceden Opus ve Project Redwood olarak bilinen Nord, 2021'de tamamlanan en büyük ve en gizli süper yatlardan biridir. Teknenin en beğenilen en iyi fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz.

Nord Almanya'da

142.6 metrelik oldukça gizli Lürssen süperyatı Nord ilk kez 2020'de suya düştü ve Şubat 2021'de teslim edildi, ardından Karayipler'deki İngiliz Virgin Adaları'nı gezmek için Atlantik'i geçmeden önce İspanyol kıyılarını keşfetmek için güneye yöneldi. Yat daha sonra yat fotoğrafçısı Dr Duu tarafından görüldüğü Almanya'ya geri döndü.

Nord, Lürssen'e geri döndü

Nord, 4 Haziran'da kendi tersanesi Lürssen'e geri dönerken görüldü ve burada 22 Haziran'a kadar kaldı. Daha sonra, Cebelitarık üzerinden Sardinya ve Korsika'yı gezmek için tersaneden ayrıldı.

Teknenin Güverteleri

İtalyan tasarım stüdyosu Nuvolari Lenard tarafından tasarlanan Nord, tamamı burada açıkça görülebilen toplam altı güverteye sahiptir. Süperyattan bahseden stüdyo kurucu ortağı Dan Lenard, daha önce Nord'u "smokin giyen bir savaş gemisi" olarak tanımlamıştı. Yat, özellikle uzun menzilli seyir ve küresel keşif için tasarlanmıştır.

Kıç Görünümü

Bu resimde Nord'un altı güvertesinden beşi, büyük yüzme havuzu ana güvertenin kıç tarafına yerleştirilmiş olarak görülebilir. İki helikopter pistinden ilki yukarıda otururken, üst ve köprü güvertelerinin arkasında çeşitli güneşlenme ve yemek alanları görülebilir. Nord ayrıca alt güvertede bir spor ve dalış merkezi ile donatılmıştır.

Teknenin Baş Tarafı

İkinci helikopter, bu ışıkta altın gibi görünen süperyatın pruvasında oturuyor. Nord'un adını belirten çarpıcı levha da ön ve ortada yer alır ve yaklaşan süperyatın kimliği hakkında hiçbir kafa karışıklığına izin vermez.

Teknenin Gece Görünümü

Nord'un kıçtaki isim plakası, gece çökerken yanar, parlak aydınlatma ise güverteleri aydınlatır. Nord'un en büyüğü 15 metre olan ihale filosundan biri de burada yatın kıç tarafına demirlenmiş olarak görülebilir.

Whats App