19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

2022 Mavi Yolculuk

2022 Mavi Tur

Bodrum-Gökova Körfezi

Yeşil ile Maviyi Buluşturan Rota: Datça-Bozburun

Tarihi Likya Yolu ile Kaş-Kalkan

Son Zamanların Popüler Rotası: Selimiye

Selimiye Mavi Yolculuk

Bozburun Mavi Yolculuk

Hisarönü Mavi Yolculuk

Mavi Yolculuk 2022
Mavi Yolculuk rotaları
Mavi Yolculuk fiyatları
Mavi Yolculuk nedir
Mavi Yolculuk
Mavi tur
Mavi tur 2022
Mavi tur rotaları
Mavi tur fiyatları
Mavi tur nedir
Mavi tur tekneleri
En Ünlü Mavi Yolculuk Rotaları
En Ünlü Mavi Yolculuk Rotaları

2022 yılında kiralık yatlarla çıkabileceğiniz en popüler 4 mavi yolculuk rotası.

Mavi Yolculuk Rotaları
 
Koca bir senin yoğun temposunu geride bırakmak ve biraz dinlenmek için hepimiz yaz aylarında kendimizi tatil beldelerine atmak isteriz. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen güneyde mavi yolculuk ise, huzur veren bir tatil çeşididir.
 
Mavi Yolculuk, ülkemizde çeşitli güzergâhlarda güneşi, denizi ve tatili bir araya getiren keyifli bir tatil seçeneğidir.
 
İsterseniz bütün gün yüzerek rahatlayıp, güneşin ve güzel yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz gibi, dalış, su kayağı, banana, balık tutma gibi çok daha hareketli deneyimler eşliğinde Türkiye’nin doğal ve kültürel bölgelerini de keşfedebilirsiniz.
 
Otellerde tatil yapmak artık çoğu kişinin dikkatini çekmiyor. Zaten koca sene dört duvar arasında geçiyor bu sebeple herkes farklı deneyimlerin peşinde. Başka birinin seçtiği müziği dinleyerek havuz başı animasyonlarını izlemek, dört duvar arasına sıkışıp kalmak istemiyorsanız siz de kendi programınızı uygulayabilirsiniz. 
 
Şehrin kalabalığından sıkıldıysanız ve caddelerden uzaklaşmak istiyorsanız kendinizi masmavi dalgaların ortasında içeceğinizi yudumlarken bulacağınız mavi yolculuk için, güzel ülkemizde birbirinden güzel mavi yolculuk rotaları bulunuyor. İşte en güzel 4 mavi yolculuk rotası!
 
Huzuru Arayanlara Bodrum-Gökova Körfezi
 
Planlayacağınız mavi tur için ilk ve en önemli konu doğru rota oluşturabilmektir. Seçiminiz Akdeniz ve Ege’nin birbirinden güzel eşsiz koylarından hangisinden yana olursa olsun bunun hayatınızın en unutulmaz tatili olacağına emin olabilirsiniz. Ancak yine de rota seçimi yapmadan önce kendinize bu tatilden ne istediğinizi sorun ve sonra verdiğiniz cevaplara en uygun rotayı seçmeye çalışın.
 
Mavinin kalbine ulaşacağınız bu eşsiz tatilden beklentiniz hem şehrin kalabalığından uzaklaşıp kafa dinlemek hem de eğlenmekse bu ikisini bir arada deneyimleyebileceğiniz en iyi rota Bodrum-Gökova oluyor. Bu tur genel olarak 8 gün kadar sürüyor ve Bodrum- Gökova Körfezi mavi tur rotası, Orak Adası, Yedi Adalar, Kleopatra Adası, Kargılı, Yalıçiftlik noktalarından geçiyor. Gün boyunca Ege’nin en güzel koylarında denizle buluşmak ve civarda ki tarihi kalıntıları gezmek için ideal bir rota.
 
Yeşil ile Maviyi Buluşturan Rota: Datça-Bozburun
 
Datça ve Bozburun son senelerde deniz ve güneş tatili için en sık tercih edilen yerler arasında geliyor. Bu bölgelerin bir diğer özelliği ise koyların neredeyse hepsinin geniş ormanların arasında kalmasıdır. Beklentiniz masmavi suların tadını çıkarırken aynı zamanda bol oksijen alabileceğiniz bir rota ise Datça-Bozburun mavi tur rotası tam size göre. 
 
Hisarönü Körfezi ve Bozburun Yarımadası’nı geride bırakan tekneler genel olarak Serçe Limanı ve civarında ki koylara demir atıyor. Daha sonrasında ise Loryma antik şehri ve Turunç rotası takip ediliyor. Bu rotanın mavi tur severlere sunduğu en iyi avantajlarından biri de dalış yapma imkânı. Civarda ki antik kalıntılara dalarak denizin derinliklerine doğru bir keşfe çıkabilirsiniz. 
 
Tarihi Likya Yolu ile Kaş-Kalkan
 
Antalya’nın iki cennet köşesi olarak görülen Kaş ve Kalkan arası da mavi yolculuk deneyimi yaşamak isteyenler için en popüler tercihler arasında. Kaş- Kalkan rotası için plan yaparsanız görebileceğiniz çok sayıda güzellik arasında  ‘Noel Baba’nın kilisesi’ olarak da bilinen ve Demre’de olan St. Nikola Kilisesi, Likya lahitlerini ve yakın civarda yer alan tarihi kalıntıları görebileceğiniz Üçağız-Kekova, antik şehriyle olduğu kadar doğal limanı ve eşsiz denizi ile de göreni kendine hayran bırakan Phaselis sizi bekliyor.
 
Son Zamanların Popüler Rotası: Selimiye
 
Marmaris, Bodrum, Fethiye ya da Yunan Adaları mavi yolculuk için hem Türkiye’nin hem de Akdeniz’in en popüler rotaları olarak biliniyor. Fakat her sene gösterilen yoğun rağbet sebebiyle özellikle Akvaryum ve Turunç gibi koylar yaz sezonunda çok kalabalık bölgeler haline gelebiliyor. Eğer mavi tur planından beklentiniz eğlenmekten çok huzurlu ve sessiz sakin bir koyda dinlenmekse som zamanlarda oldukça fazla ün kazanan en sessiz ve huzurlu alternatiflerden biri de Selimiye oluyor. Yalnızlıktan hoşlananlar için burada en azından diğer koylarda olduğu kadar çok sayıda tekne yok ve gördüğünüz tekneler de sizin gibi sessiz ortamı için Selimiye rotası tercih ettiğinden dolayı ortam genel olarak sakin ve huzurlu. 
 
Mavi Yolculuk 2022
 
Gelişen yenidünya bizleri her geçen gün daha fazla kalabalığa ve gürültüye iterken ruhumuz dinlenmek için kaçış yolu arıyor. Bir süredir hayatımıza girmiş bir kavram olan mavi yolculuk, bu eşsiz kaçış yollarından biri. Birkaç senedir adından sıklıkla bahsettiren mavi yolculuk 2022 senesinde de farklı konsept arayanların adresi olmaya devam ediyor.
 
Eğer siz de sevdiklerinizle birlikte eşsiz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, mutlaka mavi yolculuk rotaları hakkında araştırma yapmalısınız.
Whats App