19 Mayıs Mh. Şemsettin Günaltay Cd. No:148/18
Kadıköy İstanbul
+90 216 395 09 99
info@adayacht.com

Mavi Yolculuklarda Her Yeni Gün Yeni Bir Koy

Ünlüler Tekneyle Hangi Restoranlara Gidiyor

Ünlüler En Çok Nerelere Gidiyorlar

Mavi Yolculuk Türkiye’nin Eşsiz Turları

Mavi Tur Tekneleri Kaç Kişilik ve Hizmetleri
Mavi Yolculukta Yapılan Aktiviteler
Ünlülerin Mavi Yolculuk Tatilleri
Ünlülerin Mavi Yolculuk Tatilleri

Mavi yolculuğun en gözde destinasyonu olan Bodrum kıyılarında, lüks tatil yapmak isteyen ünlüler en çok ahşap guletleri tercih ediyor.

Ünlülerin Mavi Yolculuk Tatilleri

Maviye doğan, maviyi seven, mavide huzur bulan herkesin yolu denizden geçer. Yaz aylarında da maviye yola çıkmak, orada huzur bulmak ve havanın mis kokusunu doyasıya içine çekmek için eşsiz güzellikleriyle dolu koylarda, zaman akar gider.

Dört tarafı maviliğiyle donatılmış, gökyüzü ve yeryüzünün uyumunun en güzel, en eşsiz yerlerinin bulunduğu ülkemizde, maviliğin içerisinde vakit geçirmek, dinlemek ve yazın keyfini çıkarmak için pek çok mavi tura dâhil olan ünlülerimizin nerelerde soluklandığını öğrenmek ister misiniz?

İşte size mavi kadar güzel ve bir o kadar da net bilgiler. Akdeniz’i, Karadeniz’i, Ege’si ’ve Marmara’sıyla Türkiye adeta bir cennet. Tüm bu bölgelerimiz de tatil yapılacak birçok yer büyüleyici.

Bazen de hayatı sessize almak için en gerekli olan yerleri tercih ederiz. Ünlülerinde bu anlamda tercihleri var elbette ki. Ünlülerde, ülkemizin doğa güzelliklerinin tam içinde, gökyüzüne yakın bir yerlerde, dinlenmek, eğlenmek ve kalabalıktan uzak kalmak için daha çok maviliğe yolculuk yapıyorlar.

Denizde dolu dolu bir yaz geçirmek isteyen, yılın yorgunluğu atmak isteyen ünlüler, neredeyse ayağını hiç karaya değmediği mavi turlarla yazın keyfini çıkıyorlar. Koca bir yılın sıkıntısı, stresi ve yorgunluğunu iki mavinin arasında adeta unutuyorlar. Türkiye’nin en güzel koylarını ve adalarını keşfediyorlar.  Tekne turlarında gün boyu denizin ve güneşin sabah, öğlen ve aksam ayrı ayrı keyfini ve tadını çıkarıyorlar. Rota üzerinde durulan her yerde istedikleri kadar kalıp, istedikleri keşfe çıkabiliyorlar.

Kimi ünlüler için ise, bu tamamen bir yaşam biçimi. Maviye doyamayanlar, yolu maviye çıkan bir hayat tercih ediyorlar. Ünlüler mavi yolculuk sırasında pek çok aktivite yaparak, diledikleri restoranlarda yemek yiyebiliyorlar. Aslında yazı hem denize, hem de sportif aktivitelere doyarak geçiriyorlar.  Televizyon dünyasında balık tutma tutkunlukları ile bilinen ünlüler bile var.  İşte bu yüzden yaşam biçimi haline gelen deniz, mavi yolculuklar ile taçlanıyor.

Mavi Yolculuklarda Her Yeni Gün Yeni Bir Koy

Her yeni gün, yeni bir koy. Maviliğin en güzel tonlarında eşsiz sabahlar. Ve güneşle denizin buluştuğu huzurlu akşamlar. Konforun, hizmetin en lüks hali tekneler. Yaz aylarında en çok sevilen, en çok tercih edilen tekne turları. Ünlülerin adeta yaşam biçimi haline geldi. Yorgun bir yılın ardından ünlü simalar, yaz aylarında yatlarında geçiriyorlar. Lüks otellerde tatil yapmak yerine, lüksün en doğal hali mavi yolculuğa çıkıyorlar. Gözlerden uzak, istedikleri koylarda durarak, denizin sakinliğinin tadını çıkarıyorlar. Aslında mavi turlar artık herkesin tercih ettiği bir tatil çeşidi ama ünlüler mavi yolculuğu yaşam haline getiriyorlar. Daha çok Bodrum ve Çeşme’yi tercih ediyorlar ancak pek çok doğa güzelliğe de demir atıyorlar yaz boyunca.

Ünlüler En Çok Nerelere Gidiyorlar

Mavi yolculukta en çok tercih edilen yerlerden biri tabi ki Muğla kıyıları, hem lüks tatil yapmak isteyen hem de gözlerden uzak bir yerlerde olmak isteyen ünlüler en çok ahşap guletlerde denize açılmak istiyor.  Muğla’da “Ahşap Saray” olarak adı geçen Ahşap Guletler ünlülerin adeta göz bebeği durumunda. Ahşap guletler 24 ile 40 metre ve kamaralarıyla adeta bir butik otel edasında.  Bu aralar Hülya Avşar, Demet Özdemir, Saadettin Saran gibi pek çok ünlünün tercihi guletler oluyor. Görüntüsü, konforu, hizmeti ünlüleri ve daha birçok insanı rahat ettiriyor. Ahşap Guletler içerisinde lüks otelleri aratmayan hizmetler bulunduruyor.

Mavi Yolculuk Türkiye’nin Eşsiz Turları

Ülkemizin en ünlü mavi  yolculuk rotaları ve mavi güzellikleri saymakla bitmez. Ünlülerin de tercih ettiği birçok rota bulunuyor. Yeşilin ve mavinin olağanüstü zamanlar yaşattığı teknelerde ünlüler tarafından en çok, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya kıyılarını tercih ediliyor. Mavi yolcuklara çıkan ünlüler maviliğin ve kızıllığın bir araya geldiği rotalarda yüzme molaları veriyorlar ya da pek çok su sporu yapıyorlar. Ünlüler için en rahat kısım ise gözlerden uzak olunması.

Televizyon dünyasının bilindik isimleri Bodrum ve Çeşme’ye akın ediyorlar. Ünlülerin çok fazla tercih ettiği ve görenlerin hayran kaldığı Bodrum- Datça yarımadasında yer alan Gökova Körfezi, mavi yolculuğu yapmak isteyen ünlülerin tatil rotası da diyebiliriz.  Ayrıca Ege denizinin Bodrum körfezinde bulunan Karaada da ünlüler için tercih edilen rotalardan. Tekne turlarının en yoğun olduğu bölge Bodrum yarımadasının en büyük adası. Ayrıca, Hisarönü Körfezi rotaları Bodrum çıkışlı mavi turlarda en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Örnek verecek olursak,

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve ailesi her yaz kendi yatıyla birlikte çıktığı rotaları var. En çok Bodrum’da tatillerini yapıyorlar.

Mavi yolculuğu çok seven ünlüler arasında ünlü dizi oyuncusu Oktar Kaynarca geliyor.  Yatı bulunan ünlü oyuncu en çok Bodrum Bitez sularında tatilini geçiriyor.

Türkiye’de ünlülerin diğer rotalarından biri haline gelen Muğla Marmaris ise pek çok ünlünün uğrak noktası ve eşsiz koyları dillere destan. Mavi yolculuğu ıssızlığıyla seven ünlüler Marmaris’te daha çok Dalyan ve Göcek’i tercih ediyor.

Mavi Tur Tekneleri Kaç Kişilik ve Hizmetleri

Güneşin, denizi ve gökyüzünü içine çekeceğiniz güzel bir havada yapacağınız mavi yolculuklarda mürettebatta bulunuyor. Özellikle televizyon dünyasındaki isimler lüks yatlarında bu kadroya çok önem veriyor. Denize açılan yatlarda bir mürettebat kesinlikle bulunuyor. Aşçısı ayrı, miçosu, temizlikçisi gibi teknenin büyüklüğüne bağlı olarak kişi sayısı değişiklik gösteriyor.  Ünlüler lüks yatlarında mürettebat sayısını altıya kadar çıkarabiliyor.

Mavi Yolculukta Yapılan Aktiviteler

Ülkemizde balık tutma tutkunu birçok ünlümüz var. Denize âşık, denizi seven ve kokusuna bağımlı ünlülerimiz balık tutma aktivitesini yaz aylarında daha da sıklaştırıyor. Teknelerde favori aktivite ise tabi ki su sporları. Su sporlarının en başında dalış geliyor. Birçok ünlü isim profesyonel olarak dalış yapıyor. Ünlülerin en çok tekneleri tercih etmesi sebebi hem kalabalıktan uzak kalarak, dinlenmek hem de istedikleri yerde demir atıp tatile orada devam etme ayrıcalığı. Demir attıkları koylarda kısa yürüyüşler yapıyorlar ve bisiklette sürebiliyorlar. Yani denizin ortasından istedikleri koyda,  günübirlik aktiviteler de yapabiliyorlar.  Mavi yolculukları bu yüzden daha çok tercih ediyorlar.

Ünlüler Tekneyle Hangi Restoranlara Gidiyor

Televizyonun renkli dünyasının simaları çıktıkları mavi yolculuklar da dinlenerek, uzak kalarak, yaz mevsiminin doya doya tadını çıkarıyor. Denizin o güneşe dönük ihtişamıyla, doğayla bütünleşmek için zaten en iyi yol çıkacağınız mavi yolcuklardır. İşte bu isimlerde denizin özgürlüğünde tekne ile gidilecek birçok restoranlarda durarak, lezzet keşifleri yapıyorlar. Farklı adaları durak yaparak, farklı farklı restoranların yemeklerini deniyorlar. Bu lüks ve olağanüstü restoranlara gelin birlikte bakalım. Bodrum’da Manzara Restoran bu anlamda en çok tercih edilen restoranlardan biri. Tekneyle iskeleye bağlanabiliyorsunuz ve araçla sizi alıp dağın tepesine götürüyorlar. Yemekleri ve manzarası son derece doyurucu.

Marmaris'teki Kocabahçe Koyu'nda bulunan Sailor's Paradise. Restorana tek ulaşım yolu deniz. Tabi ki, böyle olunca mavi turlarda en çok tercih edilen restoranların arasına giriyor. Ünlü simalar, gittikleri yerlerin herkesten uzak olmasına da çok önem veriyorlar. Çünkü kalabalığın içerisinde olmamak ve eşsiz maviliğin tadını çıkarmak istiyorlar.

Whats App